La “Plataforma Perros Comarruga” demana a l’ajuntament una zona d’esbarjo per als gossos

El passat dissabte van organitzar una recollida de firmes per a la reivindicació d'un espai públic per als gossos

0
654
Wifi_Penedès_728x90

A Comarruga s’ha creat la “Plataforma Perros Comarruga” per tal de reivindicar una zona d’esbarjo per als gossos.

Pel que ha pogut saber La Ciutat del Baix Penedès, al barri marítim no hi ha cap espai públic ni cap pipican per tal que els gossos puguin jugar lliurement. Normalment es junten entre 8 i 15 gossos a la platja, sempre en èpoques no estivals i els deixen còrrer sense portar-los lligats. Manuel Pérez, portaveu de la plataforma, ha explicat que se senten marginats i com si fossin delinqüents, quan l’única cosa que reclamen a l’ajuntament és un lloc on els gossos puguin còrrer lliurement.

El passat dimecres va aparèixer la policia local indicant-los que havien rebut diverses trucades i que només a nivell informatiu els indicaven que no podien estar allà i sense tenir lligats als gossos. La sorpressa va ser al dia següent quan alguns dels propietaris es van trobar que havien estat sancionats.

Recollida de signatures

Arran de tot això, van fer una convocatòria per al passat dissabte per tal de recollir signatures, la qual va ser un èxit total, aconseguint quasi 600 firmes i fent difusió del problema. També a través de la plataforma Change.org es pot signar per tal de demanar l’espai per als gossos.

Des de la plataforma i junt amb les firmes recollides estan elaborant un informe que es presentarà properament al registre de l’ajuntament. L’objectiu de la plataforma és sol·licitar a l’ajuntament un inici de converses per tal de negociar un lloc públic on puguin estar amb els seus gossos, “sense tenir la sensació d’estar perseguits”. També s’indica que la plataforma tracta de difondre valors com la convivència entre persones i gossos i incidir entre els propietaris de gossos les obligacions que representa aquesta convivència, com recollir els excrements dels seus animals.

La normativa actual

La normativa actual no impideix estar a la platja amb els gossos, però sempre han d’anar lligats.

Rafel Gosálvez, regidor de de la policia local, ha explicat que estan disposats a parlar i buscar una solució a aquest problema. També ha indicat que estaven buscant solars propers a la platja però que no s’havia contemplat a la sorra perqué entraria el tema de costes.

FER UN COMENTARI