La Paeria posa traves per una compareixença sobre la contaminació dels leds

L'equip de govern al·ludeix a qüestions formals per no convidar el doctor Salvador J. Ribas. El Partit Demòcrata acudirà al Síndic de Greuges pels problemes de salut que es poden derivar de la potència dels leds a Lleida

0
1541

El grup municipal del PDeCAT i Unió lamenta que l’equip de govern al·ludeixi a qüestions merament formals per impedir la compareixença en comissió del doctor Salvador J. Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec, per explicar el contingut d’un treball científic d’Hèctor Linares i codirigit per ell que alerta de la contaminació per llum blava a Lleida com a conseqüència de la instal·lació de llums led a la ciutat. El Partit Demòcrata veu preocupant que ni tan sols es contempli la possibilitat de voler escoltar aquestes consideracions, que poden tenir efectes en la salut dels lleidatans.

De fet, el doctor Salvador J. Ribas ha recordat aquesta mateixa setmana a través de les xarxes socials que el Departament de Territori i Sostenibilitat recomana que els llums led no haurien de superar la potència de 3.000 K, mentre que a Lleida són de 4.000 K. En base a això, i atenent a que la Paeria no fa cas a aquestes recomanacions, posarem l’assumpte en coneixement del Síndic de Greuges de Catalunya per demanar empara davant una situació de salut pública.

El PDeCAT considera que la compareixença del doctor Salvador J. Ribas era pertinent, més enllà de qüestions formals, tenint en compte que la qüestió afecta una concessió administrativa i que la comissió de la Transparència ha de vetllar pel seu seguiment.

FER UN COMENTARI