La Paeria ha donat la benvinguda a 46 alumnes del programa d’intercanvi entre Lleida i Den Bosch

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut aquest matí els estudiants que participen en aquest projecte que té com a objectiu potenciar l’aprenentatge de la llengua anglesa i enriquir la seva cultura

0
790
Karting Comarruga 728×90

L’Ajuntament de Lleida ha donat la benvinguda aquest matí als 46 alumnes que participen al programa d’intercanvi organitzat per l’Institut Gili Gaya i del Centre Pierson Col·lege, de la localitat holandesa de Den Bosch. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut als joves estudiants, i els ha fet una explicació sobre les diferents singularitats que té la Paeria, així com el seu funcionament, a més de destacar alguns dels elements més característics del Saló de Sessions, com per exemple la Carta de Poblament, un instrument jurídic pel qual s’estructura el territori i la població de la ciutat de Lleida després de la conquesta als musulmans. El privilegi de la Carta de Poblament va ser atorgat pel comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i el comte d’Urgell, Ermengol VI, un cop recuperada la ciutat del poder dels sarraïns, el 24 d’octubre de 1149. El document està datat el mes de gener de 1149 (1150, d’acord amb el calendari modern) i és el document més antic que es conserva a l’Arxiu Municipal. Gómez també ha explicat algunes de les celebracions més emblemàtiques que tenen lloc a la ciutat i ha fet un repàs als orígens històrics de l’antiga ciutat d’Ilerda.

Aquesta iniciativa, impulsada pels dos centres educatius, es va crear l’any 2006 i té com a objectiu potenciar l’aprenentatge de la llengua anglesa al mateix temps que ajuda a enriquir la cultura dels alumnes. Els estudiants holandesos, que tornaran al seu país aquest dissabte, conviuen amb famílies lleidatanes i visitaran diferents indrets emblemàtics de la ciutat com la Seu Vella, El Parc Municipal de La Mitjana o l’Eix Comercial entre d’altres activitats d’interès. Els alumnes de l’Institut Gili Gaya van viatjar a terres holandeses la primera setmana de febrer.

FER UN COMENTARI