La inversió estatal cau més d’un terç a les Terres de l’Ebre

Els pressupostos generals de l'Estat destinen 226,66 MEUR a la demarcació, 133 dels quals corresponen a projectes relacionats amb la xarxa ferroviària

0
373
Tren de Rodalies de Catalunya, imatge d'arxiu

La inversió estatal al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre continua caient i aquest 2017 es veurà reduïda en més d’un terç, un 33,8% concretament, respecte l’any passat. El projecte de pressupostos generals de l’Estat d’aquest 2017 preveu invertir a la demarcació un total de 226,66 milions d’euros, lluny dels 357 del passat 2016, que al seu torn ja van representar un descens d’un 15% respecte l’any anterior.

Malgrat les promeses públiques i les insistents reclamacions d’entitats econòmiques i socials per les mancances d’infraestructures a més de riscos ambientals, entre d’altres, el govern espanyol accentua la tendència decreixent dels recursos que destinarà al territori.

Les infraestructures ferroviàries, principalment la finalització del Corredor Mediterrani i millores tant en la xarxa com en les estacions, es converteixen en el principal capítol inversor, amb una previsió total d’uns 132,66 milions. En canvi, els comptes no detallen partides concretes per a projectes de carreteres.

FER UN COMENTARI