La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a quatre conductors per positiu d’alcoholèmia

0
262

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra dos conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dissabte 7 d’octubre, a les 7:12h, al carrer Carrasco i Formiguera es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats un vehicle Ford C-max, conduït per un veí de Reus de 41 anys d’edat, i un ciclista, també de Reus, de 28 anys d’edat. El ciclista va donar un resultat positiu de 0,93 mg/l d’alcohol en aire espirat en la prova d’alcoholèmia practicada, motiu pel qual es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dilluns 8 d’octubre a les 1:39h es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es va veure implicat un Audi A3, conduït per un veí de Reus de 39 anys, el qual a la prova d’alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 0,69mg/l d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

A les 5:59h, a la cantonada dels carrers del Recs i Lleona, es va produir el xoc amb un pilona del turisme VolKswagen Golf, conduït per un veí de Riudoms de 29 anys. Agents de la Guàrdia Urbana van iniciar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol (0,71 mg/l).

A les 17:01h, a la cantonada dels carrers Pau Font de Rubinat i Roger de Belfort, es va produir el xoc d’un turisme Skoda Fabia amb un vehicle estacionat. Agents de la Guàrdia Urbana van iniciar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor, un veí de Reus de 54 anys, en en delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol (1,21 mg/l).

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

FER UN COMENTARI