La Guàrdia Urbana de Tarragona estrena dues noves motocicletes

Fins ara, la Guàrdia Urbana de Tarragona disposava de 13 motocicletes de gran cilindrada, de les quals 10 són d’una antiguitat entre els 13 i 16 anys

0
395

La Unitat de Trànsit de la Guàrdia Urbana ha estrenat aquesta setmana dues noves motocicletes. L’adquisició de vehicles s’emmarca en el pla de renovació de la flota amb l’objectiu de millorar la seguretat dels agents i el servei a la ciutadania.

L’objectiu de disposar d’aquest tipus de vehicles per la Unitat de Trànsit es fonamenta en dues premisses principals: permeten un desplaçament ràpid i garanteixen una resposta més immediata als requeriments ciutadans i, d’altra banda, gràcies a les seves dimensions, faciliten un estacionament o aturada en qualsevol dels carrers dels terme municipal sense necessitat de pertorbar la circulació de la resta de usuaris de la via.

Els agents que utilitzen diàriament aquest tipus de vehicle com a mitjà de transport són de la Unitat de Trànsit, composta per 2 caporals i 19 agents. Les seves principals funcions són les següents: assistència als accidents del trànsit, regulació del trànsit, servei diari de protecció escolar, campanyes preventives per garantir la seguretat viària, etc.

Fins ara, la Guàrdia Urbana de Tarragona disposava de 13 motocicletes de gran cilindrada, de les quals 10 són d’una antiguitat entre els 13 i 16 anys, més les tres que es van adquirir a l’octubre de 2015, amb dos anys d’antiguitat. El cos es troba immers en un pla de renovació amb l’objectiu de millorar les prestacions dels vehicles i la seguretat dels agents. El canvi també suposa una reducció de la despesa corrent de manteniment.

Les noves motocicletes són del model Honda NC 750 S, mentre que els vehicles que conformen la resta de la flota són Honda 620 i 700 Deaville. Els motius del canvi de model són, entre d’altres: les millors prestacions tècniques i d’habitacles del vehicle (que possibiliten guardar el casc sense necessitat d’habilitar un cofre que redueix la visibilitat del conductor), les condicions econòmiques i les millores mediambientals.

FER UN COMENTARI