La Guàrdia Civil intervé a Unipost més de 45.000 notificacions per a les meses electorals de l’1-O

El Ministeri de l'Interior considera que és el 80% de les comunicacions necessàries per cobrir les meses electorals

0
453
Imatge cedida pel Ministeri de l'Interior de notificacions sobre les meses electorals de l'1-O comissades per la Guàrdia Civil el 19 de setembre del 2017. Fotografia: ACN
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90

La Guàrdia Civil ha intervingut a l’empresa de distribució postal Unipost més de 45.000 notificacions per a les meses electorals del referèndum de l’1 d’octubre aquest dimarts. Els comisos han tingut lloc al llarg del dia d’avui principalment a la seu de la firma a Terrassa, però la Guàrdia Civil ha explicat que també hi ha hagut inspeccions a altres locals de la companyia a Manresa, l’Hospitalet de Llobregat o Barcelona. El Ministeri de l’Interior afirma que el nombre de certificats de notificació requisats “podria suposar el 80% de les comunicacions necessàries per cobrir les meses electorals”. Els certificats de notificació estaven tancats, disposats per ciutats i poblacions.

Segons ha explicat el Ministeri de l’Interior, la Guàrdia Civil ha comissat els més de 45.000 certificats de notificació distribuïts entre les seus de Manresa i, fonamentalment, Terrassa. Als sobres comissats hi consta com a remitent la Generalitat de Catalunya i tots estan proveïts de destinatari.

El Ministeri també ha indicat que s’ha traslladat una mostra dels sobres a seu judicial per obrir-los en presència del jutge, el fiscal, la Guàrdia Civil actuant i un representant de l’empresa. Després d’això, indica Interior, s’ha pogut determinar que la finalitat dels sobres era constituir les meses electorals de l’1-O.

Cal recordar que dijous passat el Govern es donava de marge fins a principis d’aquesta setmana per completar les notificacions a les 55.000 persones escollides per formar part de les meses de l’1-O. L’executiu preveu que cada mesa estigui formada per un president o presidenta i dos vocals. A més, cada titular té dos suplents.

Les 55.000 persones s’han designat per sorteig púbic entre la totalitat de les persones censades menors de 70 anys, tenint en compte que estan previstes unes 6.000 meses, una per urna. Segons el calendari que estableix la pàgina web ref1oct.cat, el termini màxim per a les notificacions acabava divendres passat.

FER UN COMENTARI