Torna la Festa Major de Sant Pere de Cambrils

Les activitats estan programades del 23 de juny a l'1 de juliol i el tret de sortida el donarà l’arribada de la Flama del Canigó

0
518

La Festa Major de Sant Pere torna del 23 de juny a l’1 de juliol a Cambrils amb un seguit d’activitats. Des dels actes més tradicionals com l’arribada de la Flama del Canigó, la Festa de l’Ormeig, la diada castellera i la Missa Major a l’església parroquial de Sant Pere.

El tret de sortida del programa d’actes el donarà l’arribada de la Flama del Canigó dissabte 23 de juny al pàrquing d’Horta de Santa Maria, que consistirà en la lectura d’un manifest, l’encesa de la foguera, un espectacle de foc del Ball de Diables Els Cagarrieres, una ballada conjunta de sardanes i un aperitiu de coca de sucre i vi dolç per a totes les persones assistents. A la nit del 23, es mantindrà la revetlla de Sant Joan al passeig Miramar i comptarà amb l’Orquestra Europa.

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha volgut destacar que la importància de la Festa Major de Sant Pere és “mantenir l’essència i la tradició”. Això, ho ha afirmat Lluís Abella, regidor de Cultura i Festes, assegurant que “les activitats estan molt lligades a les tradicions de Cambrils”. Per tant, Sant Pere busca rememorar els orígens mariners de la localitat i ser un “aparador de les tradicions” amb una inversió aproximada de 400.000 euros.

La reobertura del refugi antiaeri
Una de les novetats del programa de la Festa Major de Sant Pere és la reobertura del refugi antiaeri del carrer Creus dissabte 23 d’11 a 14h a la Plaça de l’Església. Hi haurà una jornada de portes obertes a càrrec del Museu d’Història de Cambrils i la recreació d’escenes de la Guerra Civil amb el grup de recreació històrica Ejército del Ebro.

El pailebot de Santa Eulàlia
Durant la Festa Major, el pailebot de Santa Eulàlia es posarà al port de Cambrils durant el dia de Sant Pere i hi estarà fins que acabin les festes. El pailebot de Santa Eulàlia és un dels velers més antics de la Mediterrània que encara navega en l’actualitat. Damunt del veler, hi haurà diferents activitats com taules rodones o espectacles infantils. A més, durant els dies 29 i 30 hi haurà portes obertes per a tothom que ho vulgui visitar.

La Festa de l’Ormeig
L’Associació Arjau Vela Llatina de Cambrils, que compleix 20 anys de vida, des del 2006 organitza la Festa de l’Ormeig, que consisteix en la pesca tradicional de la localitat. Dissabte 30 de juny a les 18:30h s’iniciarà la tretzena edició d’aquesta festa i a les 19h es durà a terme la recreació de l’arribada de les barques del vi. Una hora més tard, a les 20h, es farà la tirada de l’artet fet i armat a Cambrils.

FER UN COMENTARI