La Festa Major, centre d’interès del casal d’estiu a Mas Pintat

Un total de 72 places per la ciutat

0
271
Visita de la regidora M. Dolors Sardà al Casal de Mas Pintat. Foto: cedida

La Festa Major de Reus, els seus elements festius i activitats tradicionals són el centre d’interès del casal d’estiu de primera infància que organitza aquest estiu la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística a través dels serveis de Mas Pintat a les dependències annexes de l’Escola Bressol Municipal El Marfull. Enguany el casal es desenvolupa entre el 6 i el 31 d’agost, ambdós inclosos. Per quart any consecutiu es mantenen els mateixos preus i l’oferta de places (un total de 72) s’adreça al conjunt de la ciutat. En aquests casals hi poden participar els infants nascuts a l’any 2018 (mentre tinguin les 16 setmanes complertes), al 2017, al 2016 i al 2015, i germans d’aquests infants que hagin nascut els anys 2014, 2013 i 2012.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà ha visitat el casal que es desenvolupa a l’EBM El Marfull, en el qual poden participar famílies de tota la ciutat, encara que no hagin estat inscrites prèviament (durant el curs ordinari) a les escoles bressol municipals. Tal i com ha recordat la regidora: “El casal és un espai de lleure en què la temàtica de treball agafa com a centre d’interès la Festa Major on els Gegants, la Mulassa i els Nanos formen part de les activitats previstes i permeten treballar els diferents objectius pedagògics”. I ha afegit: “Això permet adquirir coneixement de la Festa Major de Reus com a element d’identificació cultural i cohesió social”. Al mateix temps, ha assegurat Sardà, el casal permet oferir un important espai de suport i conciliació a les famílies del municipi durant el període estival.

Horari i serveis
El casal ofereix servei de 8:00 a 15:00 h. El servei d’acollida (opcional) és de 8:00 a 9:00 h, el servei de casal (sense servei de menjador) és de 9:00 a 13:00 h i el servei de menjador és de 13:00 a 15:00 h.

Les inscripcions als casals de primera infància es poden fer a l’Oficina Municipal d’Escolarització (carrer de Rosselló, 2) i s’admeten per ordre de registre fins a exhaurir les places. Encara queden algunes places disponibles en funció de la setmana, el lloc i l’any de naixement. Les inscripcions es fan per setmanes i en relació als horaris sol·licitats. Les setmanes que resten d’agost en què es distribueix l’oferta són les següents: tercera setmana (20 al 24 d’agost) i quarta setmana (27 al 31 d’agost).

Preus i ocupació
Els preus dels casals 0-3 d’enguany es mantenen en relació als tres darrers estius. El servei d’acollida té un preu de 12 euros/ setmana, el servei de casal de 36 euros/ setmana i el servei menjador de 30 euros /setmana (preu d’una hora + un àpat).

L’ocupació per les dues setmanes restants del mes d’agost és la següent: tercera setmana (50 places ocupades) i quarta setmana (52 places ocupades).

FER UN COMENTARI