La família Vidal-Barraquer cedeix fons documental i fotogràfic a l’Ajuntament

El fons consta amb documents del segle XVII i posterior i amb imatges amateurs de membres de la família del cardenal Vidal i Barraquer

0
389

Aquest any 2018, Cambrils celebra l’Any Vidal i Barraquer en commemoració amb el cardenal Francesc Vidal i Barraquer, nascut al municipi. Coincidint amb aquesta efemèride, la família Vidal-Barraquer ha cedit el seu fons documental i fotogràfic a l’Ajuntament de Cambrils i a l’Arxiu Nacional de Catalunya. L’Arxiu Nacional té els documents físics i l’Ajuntament té tots els documents digitalitzats a l’arxiu municipal.

El fons té dues parts: fotografies i documents. Els documents textuals s’inicien en el segle XVII i consta de tota mena d’arxius com militars i obres de millora en el municipi. Per exemple, hi ha un document sobre la prestació del gel al municipi de Cambrils al segle XVIII i un altre sobre les obres a l’ermita de Mare de Déu del Camí. En els documents també hi ha que tenen a veure amb el cardenal Vidal i Barraquer de la seva època acadèmica i eclesiàstica, entre d’altres.

La segona part és el recull fotogràfic iniciat als anys 20 pel germà del cardenal Vidal i Barraquer que és al voltant d’unes 22.000 fotografies, la majoria a altres llocs que no són Cambrils. La neboda del cardenal té un recull de més de 19.000 fotografies de diferents llocs del territori com Salou, Reus, Tarragona i Barcelona; gairebé 5.000 fotografies són de Cambrils.

Lluís Abella, regidor de Cultura, ha explicat que la importància que ara l’Ajuntament tingui aquest fons cedit és que “permet tenir accés a uns documents i unes fotografies que, en molts casos, són inèdites”. I ha afegit: “Això facilita l’accés a totes aquelles persones interessades”. Aquest fons es podrà trobar en un dels apartats a la web dedicada al cardenal que estarà en funcionament el mes que ve.

FER UN COMENTARI