La Diputació presenta el llibre El Maginet de les Timbales, personatge emblemàtic del Seguici

  L’Associació Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha presentat aquest conte infantil editat amb el suport de la Diputació de Tarragona i s'ha fet un reconeixement als tarragonins que han donat vida a aquesta figura

  0
  569
  Imatge de la presentació del conte El Maginet de les Timbales de Tarragona
  TeletiendaOutlet_728x90

  La Diputació de Tarragona va acollir ahir al vespre la presentació del conte infantil El Maginet de les Timbales, cinquè volum de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona, coeditada per l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Insitu Comunicació, amb el suport de la Diputació.

  El conte, escrit pel filòleg i gestor cultural Jordi Bertran i amb il·lustracions de l’Armand, recull la història del possible origen del personatge, que es presenta com l’únic genet i timbaler supervivent a la Guerra del Francès a Tarragona, un conflicte sagnant que va patir de manera devastadora la ciutat i la seva població. El volum forma part de la col·lecció dedicada als diferents elements del Seguici de Tarragona amb la voluntat d’acostar aquesta expressió de la cultura popular a la canalla de la ciutat.

  Reconeixement públic
  La presentació del llibre va omplir la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona, on es va fer un acte de reconeixement a les persones que durant els darrers anys han encarnat aquesta figura a cavall que desfila tocant les timbales a les principals celebracions festives de Tarragona. Entre aquests, Eduard Seriol, Jaume Fontanet, Quim Moncunill, Roger Blaya, Albert Vallvé i també van rebre el reconeixement Maria del Mar Segura, filla d’Antoni Segura.

  L’acte va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació, Josep M. Cruset i el diputat Mateu Montserrat, a més del president de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, Jordi Alasà i la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria. La presentació va anar a càrrec de Manuel Vilanova, codirector de la companyia Xarxa Teatre i ha comptat amb les intervencions dels autors: Jordi Bertran i Armand.

  FER UN COMENTARI