La CUP proposa crear horts urbans a Calafell

El grup municipal planteja fer una prospecció de terrenys aptes i elaborar una proposta econòmica i tècnica per engegar el projecte

0
421
Karting Comarruga 728×90

La CUP de Calafell vol donar una utilitat social als solars buits del municipi. L’objectiu és reconvertir en petites zones d’agricultura urbana terrenys en què fa uns anys es projectava construir-hi habitatges o equipaments però que a conseqüència de la crisi immobiliària han quedat abandonats. En una moció que es presentarà al ple del proper dilluns, el grup municipal planteja fer una prospecció de terrenys aptes i elaborar una proposta econòmica i tècnica per engegar el projecte.

Segons els cupaires, “crear horts urbans en parcel·les en desús, a vegades abandonades i plenes de brutícia, és una forma de millorar l’entorn urbà i que persones amb escassos recursos puguin produir els seus propis aliments a un cost molt reduït”. Iniciatives similars ja s’han dut a terme en altres pobles i ciutats. Els beneficiaris poden ser persones amb dificultats econòmiques, però els horts també es poden emprar per fomentar la jubilació activa, com a teràpia ocupacional per a persones amb diversitat funcional o malalties mentals, o fins i tot com una activitat de lleure per a les famílies.

Els horts tindrien una vocació temporal, fins que als terrenys s’hi instal·lessin els serveis definitius pels que van ser pensats, i podrien ubicar-se en parcel·les de titularitat pública o privada. En aquest darrer cas, seria mitjançant un acord voluntari de cessió a l’ajuntament per part dels propietaris. La CUP apunta que els titulars d’aquests terrenys interessats en el projecte “també en poden obtenir un benefici, estalviant-se els costos de manteniment i neteja d’aquests espais”.

FER UN COMENTARI