La CUP demana més lavabos públics per Santa Tecla

0
805

En plenes festes de Santa Tecla, la CUP torna a posar el focus d’atenció en un servei que considera “bàsic i imprescindible”, com són els lavabos públics. Segons afirma, durant les darreres festes de Sant Magí “es va fer palès que la instal·lació de serveis higiènics temporals era totalment insuficient en relació a la quantitat de persones que acudien als actes que se celebraven al carrer”. Recorda que “que aquest és un servei fonamental per tal de garantir el bon funcionament de qualsevol activitat realitzat a la via pública i per mantenir la higiene de l’espai que compartim totes i tots”.

La formació anticapitalista considera “greu que aquesta problemàtica es repeteixi en cada celebració o festivitat que compta amb esdeveniments al carrer”, però afirma que es tracta de quelcom “estructural pel fet que la ciutat no compta amb les instal·lacions per cobrir la necessitat de serveis higiènics públics durant tot l’any”. La CUP assegura que, d’aquesta manera, “es dificulta la realització d’activitats, l’ús de la via pública per part de la ciutadania i, en definitiva, la vida al carrer”.

Per altra banda, els independentistes titllen d’“hipòcrita” el govern respecte “l’actitud d’escudar-se darrere les acusacions d’‘incivisme’ per justificar la brutícia de la ciutat” que, asseguren, “és un problema que les entitats veïnals no paren de denunciar”. Segons la formació, “l’equip de Ballesteros ha d’assumir la seva responsabilitat davant d’aquesta situació, en primer lloc, fiscalitzant l’empresa que presta els serveis de neteja a la ciutat i, en segon lloc, destinant els recursos necessaris per tal de garantir que tothom pugui fer un ús normal de la via pública”.

La CUP demana que, “almenys per a que no s’agreugi aquesta situació de manca de neteja”, de cara al cap de setmana de Santa Tecla “s’instal·li un nombre de lavabos públics que no sigui testimonial sinó que s’adeqüi al volum de gent real que omplirà carrers i places els propers dies”.

FER UN COMENTARI