La cultura popular, protagonista del seguici de les Festes de Tardor

Enguany, els Nanos de Xàtiva han estat els convidats especials a la festa

0
265

Lleida ha viscut aquest matí la festivitat de Sant Miquel amb la participació dels elements de la cultura popular de la ciutat. El seguici i les diferents colles festives han sortit al carrer per mostrar els seus balls, danses i les seves músiques.

Ha estat un matí de festa i bullici, que s’ha apoderat dels carrers i places de l’Eix Comercial, on s’han aplegat centenars de nens i nenes, i que ha arrencat a la plaça Paeria per continuar tot seguit pel carrer Major, la plaça de la Catedral, el carrer Vila de Foix, l’avinguda Blondel i el carrer Cavallers, on han retornat al carrer Major en direcció a la plaça Sant Joan i on les colles del seguici han realitzat el seu ball de lluïment.

La cercavila ha estat un bon moment per veure les diferents coreografies i músiques que els grups han preparat per ser ballats i representants al carrer en dies de festa com el d’avui i on no ha mancat la tinenta d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports, Montse Parra, que ha rebut el seguici a la plaça Sant Joan. Han acompanyat a la regidora l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora delegada de Seguretat i Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres.

Les colles que han pres part en el seguici de les Festes de Tardor han estat la Colla Infantil dels Diables de Lleida, el Ball de Diables, La Moixiganga del Sícoris Club, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants de Lleida, el Marraco, la Ilerband, l’Àliga i els elements festius de la resta de colles de la ciutat. Com a convidat especial han participat els Nanos de Xàtiva, ja que avui els alcaldes de la Paeria i l’Ajuntament de la ciutat valenciana han signat un acord de cooperació cultural.

FER UN COMENTARI