La Cucafereta podria no sortir per les festes de Tarragona

  Tot i que enguany celebra el seu 15è aniversari

  0
  1912
  Wifi_Penedès_728x90

  Es planteja no treure enguany la Cucafera Petita durant les festes de la ciutat donat que la falta de recursos no permet la seva necessària restauració. Així ho han fet saber des del web de la Cucafera de Tarragona.

  La despesa va a càrrec de l’Associació de Veïns del Port i aquesta no pot fer front donada la complicada situació econòmica. Fet que incideix en no poder sortir a celebrar el 15è aniversari d’enguany.

  Des de l’A.V.V del Port expliquen que “no és que no vulguem treure-la si no es restaura per tal que llueixi maca en el seu aniversari, sinó que es tracta d’un motiu de seguretat”. Alhora, a les festes de l’any passat va patir un cop al morro i per aquest motiu “som conscients de la gran estima que tenen els nens i nenes per la Cucafereta, el fet de tocar-la podria suposar un perill tant per la canalla com per la peça que podria deteriorar-se encara més”, asseguren.

  Tanmateix, també té esquerdes en diverses parts del cap, la cua i les banyes, i el mecanisme de llençar caramels no funciona des de fa anys. El pressupost per restaurar-la ascendeix a més de cinc mil euros, xifra que des de l’associació no s’esperava que fos tan elevada, ja que s’apropa al cost de restauració de la peça gran, tot i que en aquest cas no és necessari renovar les escames de la pell del cos.

  Recaptació
  La colla va treure la Cucafereta, amb el forat pertinent, durant la paradeta de castanyes d’enguany per tal de recaptar fons. Des de l’associació es vol seguir organitzant actes solidaris –com repetir el vermut de la Plaça dels Carros– per tal d’aconseguir apropar-se al cost de la restauració. D’aquesta manera, per part de la Cucafera de Tarragona i l’A.V.V del Port sol·liciten suport a les empreses, institucions i particulars que vulguin col·laborar. Una de les alternatives que estan estudiant és la donació mitjançant un compte o un “verkami”.

  Marina Villegas Milà

  FER UN COMENTARI