La Crida per Lleida-CUP rebutja que la Paeria vulgui reformar l’ordenança de civisme per prohibir dormir al carrer

La formació demana al regidor Xavier Rodamilans que es retracti de la proposta i, en cas contrari, li exigeix "que dimiteixi"

0
514
DiverNadal Cunit 2018 728×90

El grup municipal de la Crida per Lleida-CUP ha demanat aquest dilluns al regidor de de Polítiques per als drets de les persones de la Paeria, Xavier Rodamilans, que es retracti, després que anunciés la voluntat de l’equip de govern municipal de reformar l’Ordenança municipal de Civisme per introduir-hi la prohibició de dormir als carrers de la ciutat. Des de la Crida-CUP apel·len “a un mínim sentit de justícia social, igualtat, solidaritat i respecte als drets humans de les persones sense sostre” i, per això, veuen “gravíssim” que sigui precisament el regidor de Serveis Socials “qui anunciï mesures repressives i criminalitzadores de les persones que es troben per sota del llindar de la pobresa”, fet que la formació independentista consideren “un senyal inequívoc de la deriva liberal i autoritària del PSC de Lleida que veu en els problemes socials problemes d’ordre públic”. Des de la Crida-CUP demanen la dimissió de Rodamilans, en cas que l’equip de govern no faci marxa enrere en la introducció de la prohibició de dormir al carrer.

La Crida per Lleida-CUP assegura que impedirà la reforma de l’Ordenança de Civisme per introduir la prohibició de dormir al carrer i que ho farà “per tots els mitjans al seu abast, de mobilització al carrer, polítics i legals”.

El grup municipal independentista recorda a Rodamilans que l’any 2014, per iniciativa de set entitats del tercer sector i de defensa dels drets humans de la ciutat, “es va aprovar una revisió integral de l’Ordenança per suprimir tots aquells articles que criminalitzaven la pobresa, arran de la Declaració del Parlament de Catalunya en el Ple Monogràfic de Pobresa en què s’instava als municipis a fer-ho”.

La Crida-CUP considera que l’anunci de Rodamilans suposaria “un pas enrere en la defensa dels drets humans a la ciutat i un atac a la convivència”, i entén que “el regidor que ho proposa, per la responsabilitat que ostenta sobre els serveis socials de la ciutat, no pot seguir en el seu càrrec si tira endavant aquesta reforma”.

Per últim, el grup recorda a Rodamilans que el 2010 la CUP de Lleida ja va obtenir una sentència parcialment estimatòria del seu recurs contra l’Ordenança de Civisme i que, “de la mateixa manera que van arribar aleshores fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ho faran ara si la reforma anunciada tira endavant”.

Segons Pau Juvillà, regidor de la Crida per Lleida-CUP, “la proposta de Rodamilans no té ni cap ni peus, prohibir dormir al carrer és el mateix que prohibir la pobresa, indica un gran desconeixement de la situació de les persones sense sostre i una falta de respecte als drets humans gravíssima”. “Si no es retracta només pot fer que dimitir”, ha afirmat.

FER UN COMENTARI