La Casa de la Vila escenari de dues recepcions internacionals

S’ha fet una rebuda a la delegació d’ERYICA i un grup de 24 alumnes d’instituts de Grècia i Turquia participen fins dilluns 22 d’octubre amb un intercanvi amb estudiants d’aquí.

0
248
Imatge d'una classe de l'INS Can Puig de Sant Pere de Ribes. Foto: Aj.SPdRibes.

Representants municipals de l’equip de govern han rebut en els darrers dies una delegació de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament per a Joves (ERYICA), que treballa per garantir el dret de les persones joves a rebre una informació plena i fiable perquè els ajudi a prendre les decisions per afrontar les seves vides, promoure la seva autonomia i la seva participació activa en una societat democràtica, i diversos grups d’estudiants vinguts de diversos països europeus que han conegut de primera mà la realitat del municipi.

Precisament, l’alcaldessa, Abigail Garrido, el primer tinent d’alcalde, Josep Moya, i la regidora de Joventut i Cooperació Internacional, Noelia López, van rebre l’11 d’octubre passat a la Casa de la Vila una delegació formada pels responsables d’aquesta organització europea independent, amb seu a Luxemburg, que dóna suport i promou la qualitat de les polítiques d’informació juvenil generalista i la seva pràctica a tots els nivells. Garrido, Moya i López van saludar i conversar amb la presidenta d’ERYICA, la finlandesa Jaana Fedotoff; el vicepresident de l’agència, el català Pep Moliné, també responsable internacional de l’Agència Catalana de Joventut; la vicepresidenta d’ERYICA, la maltesa Miriam Teuma; els membres boards Sif Vik, de Noruega, Patrick J. Burke, d’Irlanda, i Matjaz Medvesek, d’Eslovènia; la seva directora, Eva Reina, i Imre Simon, gestor de serveis als membres de l’organització. En la trobada s’ha tractat de la formació i mobilitat juvenil.

D’altra banda, aquest divendres 19 d’octubre, la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, ha rebut a la casa consistorial un grup d’estudiants d’intercanvi de dos centres, l’un de Grècia, i l’altre, de Turquia. Entre l’alumnat de l’institut grec 1st Geniko Lykio Edessas “Nikolaos Oikonomidis” i del centre educatiu turc l’Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve liesi de l’illa de Gökçeada han estat presents vint-i-quatre alumnes acompanyats per part dels dos directors i les dues professores organitzadores de l’intercanvi d’ambdós centres. En total, comptant l’alumnat que prové de l’estranger i els que resideixen a Sant Pere de Ribes són 48 alumnes entre els tres centres implicats i sis docents en conjunt. La visita ha estat programada dins les activitats previstes que faran al llarg d’una setmana, del 15 al 22 d’aquest mes d’octubre, per apropar la història, cultura i realitat del municipi a l’alumnat participant

FER UN COMENTARI