La Casa de la Fusta, seleccionada a la XIV Bienal de Arquitectura i Urbanismo Española

El paer en cap remarca la notorietat i qualitat de l’arquitectura municipal lleidatana amb aquest nou reconeixement, que se suma a la presència que va tenir el Museu del Clima i de la Ciència a la Biennal de Venècia al maig de 2016

0
173
Wifi_Penedès_728x90

La Casa de la Fusta, l’espai co-working situat al Centre Històric de Lleida, obra de l’arquitecte municipal Jaume Terés, ha estat seleccionada a la XIV Bienal de Arquitectura y Urbanismo de España que organitza el Ministeri de Foment, a través de la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo, en colaboración con el Consejo Superior de Arquitectos de España y la Fundación Arquia. El lema d’aquesta edició era “Más habitar, más humanitzar”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat la importància del reconeixement obtingut per una obra impulsada per l’Ajuntament de Lleida en una Biennal de prestigi com la que s’ha pogut contemplar aquests dies a Santander. El paer en cap ha recordat que aquest reconeixement se suma al que va tenir el Museu del Clima i la Ciència de Lleida, obra de l’arquitecte Toni Gironés, seleccionat per a participar, al maig de 2016, a la secció oficial de la Biennal de Venècia. En dos anys, dos edificis lleidatans, el Museu del Clima i la Ciència i la Casa de la Fusta han estat seleccionats en dues biennals de referència. Tall de veu Àngel Ros

Dinamitzadora del Centre Històric

La Casa de Fusta, situada al carrer Cavallers, forma part del programa de l Pla de dinamització del Centre Històric, impulsat per l’Ajuntament de Lleida, té per objectiu general la transformació, la dinamització i la interacció del barri amb la resta de la ciutat.

En aquest marc , la Regidoria de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural, en col·laboració amb l’Empresa Municipal d’Urbanisme, va plantejar l’adequació d’una edificació existent sense ús , situada en un solar del C/Cavallers -C/Galera per conformar un espai de coworking per a joves emprenedors.

La superfície construïda de l’actuació és de 314 m² amb una superfície útil de 250 m² que es distribueixen amb un espai únic de treball de 160 m², una àrea exterior útil coberta de 70 m², una àrea administrativa i serveis. S’ha conservat l’estructura de l’edifici existent i s’ha creat una doble façana que dóna resposta als diferents requeriments de límit entre l’interior i l’exterior configurant intervals d’espai que regulen les aportacions tèrmiques a l’edifici a la vegada que conformen la interacció visual entre els espais interiors i l’espai públic.

La Casa de la Fusta- espai coworking, que es va posar en marxa al novembre de 2017, ofereix espais de treball individual, una zona polivalent on es poden desenvolupar activitats diverses -formacions, presentacions, tallers, exposicions, workshops, etcètera-, sala de reunions, terrassa exterior coberta, espai office i serveis.

De moment, ja s’han incorporat a la Casa de Fusta una desena d’emprenedors del món de la fotografia, el disseny d’interiors, la comunicació audiovisual, la publicitat, la creativitat digital, el coaching i la informàtica, per desenvolupar els seus projectes professionals, els quals han fet aquesta nit una breu presentació dels seus treballs. Però l’espai té capacitat per acollir una vintena de professionals, ampliable fins a 40.

El nou espai de coworking organitza també activitats que poden ser d’utilitat als joves emprenedors, com cursos, exposicions i xerrades, entre altres.

Es tracta d’un espai de treball compartit, situat al carrer Cavallers número 51, que té l’objectiu de promoure la creació de sinergies entre emprenedors del món de la creació, la comunicació i la gestió sociocultural, al mateix temps que es potencia la comunicació, la formació i la visibilitat dels i les professionals.

FER UN COMENTARI