La campanya “Respecta’m” arriba a l’àmbit laboral

0
263

La campanya “Respecta’m” es va iniciar l’any 2016 com a eina de prevenció i intervenció sobre les conductes sexistes a l’espai públic i en el marc de l’oci nocturn. Més endavant es va estendre en l’àmbit educatiu, i ara ho fa, en l’àmbit laboral.

Les conductes sexistes i les situacions d’assetjament i discriminació vers les dones són una problemàtica que està present en l’àmbit laboral. Sovint, però, queden amagades.

En aquest darrer any, un total de 26 empreses, entre les quals hi ha totes les municipals, i sindicats de la ciutat han participat en diversos grups de discussió per identificar les conductes sexistes i les situacions de discriminació i assetjament cap a les dones, dintre el món laboral. D’aquestes 26 empreses, n’ha resultat un grup motor, que el formen un total de 20. Aquestes han col·laborat, en tot moment, en el disseny de la campanya.

Aquesta té tres vessants; la gràfica, la formació i les mesures per prevenir l’assetjament i promoure la igualtat en el món laboral.

Pel que fa a la formació es tracten temes com la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la prevenció de conductes sexistes i elaboració un protocol d’actuació, i la creació d’un Pla d’igualtat en l’organització. L’Ajuntament ofereix un curs , amb l’objectiu que la persones referent de cada empresa tingui els coneixements necessaris per traslladar-los als treballadors.

La consellera de Polítiques d’Igualtat, Ana Santos, ha explicat que l’objectiu d’aquesta tercera branca de la campanya “Respecta’m” és promoure una cultura organitzativa respectuosa i participativa, i unes relacions laborals igualitàries”.

Per altra banda, la responsable de Polítiques d’Igualtat, Montse García, ha conclòs que la valoració de la campanya “Respecta’m”, “està sent molt bona, ja que altres Ajuntaments han agafat la mateixa idea i ho han posat en marxa”.

FER UN COMENTARI