La Bisbal del Penedès ampliarà la potència elèctrica en els polígons industrials del municipi

Les infraestructures a realitzar tindran un cost total superior als 4 milions d’euros, beneficiant la xarxa que arriba als termes de Banyeres, Santa Oliva i La Bisbal

0
401
Imatge d'un dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès. (Cedida)

L’ajuntament de La Bisbal del Penedès ha aprovat per unanimitat un conveni amb Endesa Distribució Elèctrica (EDE) per dur a terme la tramitació legal pel desenvolupament de les actuacions urbanístiques previstes en l’ordenament urbanístic de diversos municipis, inclòs el municipi de La Bisbal, per a la realització d’infraestructures d’energia elèctrica que permetin disposar, als promotors de diversos polígons industrials, de l’increment de potència elèctrica que havien sol·licitat. És a dir, s’ha signat una ampliació de les infraestructures elèctriques que permetrà ampliar la potència contractada als polígons industrials de La Bisbal del Penedès.

Les infraestructures a realitzar tindran un cost total superior als 4 milions d’euros i s’iniciaran a la SE Castellet, beneficiant la xarxa que arriba als termes de Banyeres, Santa Oliva i La Bisbal. Així, la infraestructura suposa ampliar la SE Castellet, quatre línies subterrànies, les connexions necessàries a la xarxa existent dels diferents polígons, realitzar la construcció d’una nova línia aèria de mitja tensió de quatre circuits des de torres metàl·liques i l’ampliació del transformador de Castellet. Per poder dur a terme aquesta ampliació de les infraestructures i, per tant, ampliar la potència contractada als polígons, s’ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona i, en concret, amb la seva directora, Carme Mansilla, que ha assessorat l’ajuntament bisbalenc sobre el contingut del conveni i el seu procediment.

El conveni que es signarà properament comptarà amb EDE, quatre polígons i dues empreses. Cadascú acceptarà les condicions dels seus convenis i contractes. L’ajuntament de La Bisbal del Penedès, per la seva banda, signarà com a part promotora de Les Planes. Val a dir que el pagament anirà a càrrec dels propietaris.

FER UN COMENTARI