La Bisbal del Penedès acull el 9è Concurs Literari de Sant Jordi amb gran expectació

El lliurament dels premis del concurs literari de Sant Jordi en la seva novena edició, es va efectuar a l'Auditori Salbà del CMC amb una assistència de més de 80 persones

0
634
Wifi_Penedès_728x90

Aquest concurs, que ja compta amb una trajectòria important dins el món comarcal de la literatura catalana, va reunir a les 18.30 hores del dia 23 d’abril, a més de 80 assistents que van omplir l’Auditori Salbà del CMC, per ser testimonis d’aquest lliurament de premis del 9è Concurs Literari de Sant Jordi, un gran esdeveniment per a tots els habitants de la Bisbal del Penedès.

Una ressenya a destacar és que a aquest concurs s’han presentat 40 obres, la majoria en prosa, i els autors han vingut de molts llocs del Penedès i fins i tot, d’arreu de Catalunya, donant un valor afegit a aquest concurs.

Els premiats en el 9è Concurs Literari 

Primer Premi: “Amor a la veneciana” de Jenny Rodà i Casado (Olot). El premi ha estat dotat en 200 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

Segon Premi: “La disfressa” de Maria del Carme Alerm i Viloca (Cerdanyola del Vallès). El premi ha estat dotat de 150 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

Tercer Premi: “Memòries d’un marrec” de Ramon González i Reverter (Sant Carles de la Ràpita). El premi ha estat dotat per 100 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

L’accèssit de temàtica bisbalenca ha estat per “El meu cel enyorat” d’Alba Domingo i Alcalà (El Vendrell). Aquest és el premi que entrega l’antiga Associació Per la Dignitat de la Bisbal, entitat fundadora del concurs literari. S’entrega a aquelles obres de poesia i prosa que tinguin temàtica bisbalenca. Ha estat dotat en 400 euros.

Declaracions

L’alcaldessa, Agnès Ferré, ha destacat, durant l’entrega de premis, la gran quantitat d’actes que s’han organitzat durant tota la setmana a La Bisbal del Penedès amb motiu de Sant Jordi. Entre tots ells ha ressaltat la reinauguració de la Biblioteca Pública de La Bisbal del Penedès, que ha entrat a formar part de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i la presentació del llibre ‘Arrels de campanar’ del bisbalenc Heribert Ventosa. D’altra banda, ha elogiat la feina dels bisbalencs i les bisbalenques que tiren endavant iniciatives culturals: “La cultura és un tresor, és la riquesa que tenim, i a La Bisbal tenim moltes entitats culturals i moltes persones que a títol individual contribueixen a propagar aquesta cultura i a fer-ne bandera”.

Per la seva banda la regidora de Cultura, Judith Vidal, ha explicat que al Concurs Literari Sant Jordi d’enguany s’hi han presentat una quarantena d’obres, de les quals sis eren de poesia i la resta prosa. Les obres han arribat d’arreu del país i Vidal ha explicat que, segons el jurat, els treballs d’aquest any han estat de molta qualitat i, per això, la tria dels guanyadors ha estat difícil.

FER UN COMENTARI