La Biblioteca Pública Terra Baixa presenta la nova temporada del Club de Lectura

A més de presentar les lectures del proper semestre, es va fer un recitat de poemes a càrrec de Mariona Segarra i Raül Costafreda

0
368
Presentació del Club de lectura a la Biblioteca Pública Terra Baixa. (Cedida)

El Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va celebrar el passat dimecres 26 de setembre, l’acte de presentació de la nova temporada. Serà la número disset, xifra que referma la seva veterania, sent el més antic de la província de Tarragona. Un any més, la solidesa del club es va posar de manifest amb una assistència de més d’una cinquantena de persones.

L’acte va servir per presentar les lectures del proper semestre. Així mateix, es va fer un recitat de poemes a càrrec de Mariona Segarra i Raül Costafreda, que va estar a dedicat a la poetesa Montserrat Abelló, de qui aquest any se celebra el centenari del seu naixement.

Els objectius del club es mantenen intactes des que es va posar en funcionament: fomentar l’hàbit lector entre el públic adult, contribuir a l’enriquiment de les persones a través de la lectura, i proporcionar una activitat cultural i de lleure al municipi. La dinàmica de funcionament també és la mateixa amb la que es va engegar: una trobada mensual dels participants del club amb la finalitat d’intercanviar comentaris sobre un llibre prèviament determinat. A més de l’aprofundiment en les lectures seleccionades, el Club ha incorporat també, des dels seus inicis, activitats paral·leles, com ara trobades amb autors o sortides literàries.

Des de la seva estrena, el Club de Lectura vendrellenc ha estat coordinat per la professora Neus Oliveras, qui actua també com a moderadora de les sessions i participa en la selecció de les lectures a treballar. La Biblioteca, a més de confeccionar la programació de cada any, elabora les guies de lectura dels diferents autors proposats, proporciona els llibres als membres del Club i s’encarrega de totes les tasques organitzatives.

A l’hora de seleccionar les lectures s’intenta que hi hagi varietat de temàtiques i tipologies sota paràmetres de qualitat. En aquest sentit, tot i que el gènere predominant és el de la novel·la, també s’inclouen obres poètiques o teatrals, a més de fomentar la relació de la literatura amb altres àmbits, com el de l’art, el cinema, el territori… La primera de les sessions serà el 24 d’octubre, per comentar “Incert camí”, d’Eduard Prats, amb qui els assistents podran mantenir una tertúlia. La sessió següent serà el 28 de novembre, després de llegir “La força d’un destí”, de Martí Gironell, qui també assistirà a la sessió, que s’emmarca en el projecte “Biblioteques amb DO”. Després, el 10 de desembre, arribarà el torn d’”Alba”, de Marc Artigau, dins del projecte “Llegir el Teatre”. I, novament en aquest cas, els assistents podran parlar amb l’autor, qui estarà present a la sessió. Tancarà aquest primer tram de temporada “Permagel”, d’Eva Baltasar, que es comentarà el dia 30 de gener de 2019.

Totes les sessions són a les 19.30 hores a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell i són obertes a tothom.

FER UN COMENTARI