La banyerenca Susanna Inglada exposa els seus treballs al Museu Folkwang

L'exposició es podrà visitar fins al proper 6 d'agost

0
1245

El museu Folkwang a la ciutat alemanya de Essen acull fins al proper 6 d’agost una exposició amb els treballs més recents de l’artista banyerenca Susanna Inglada.
La instal·lació “Ojos de oro” que l’artista presenta en el marc de la sèrie compacta d’exposicions “6 1/2 setmanes”, inclou dibuixos figuratius de gran format i collages que s’estenen més enllà de la paret, ocultant l’angle amb el sòl, o que se situen al centre de la sala a manera de decorats de teatre, col·locats dempeus o suspesos del sostre.
Inglada que va estudiar teatre abans de dedicar-se a l’art lliure, però no només les presentacions dels seus dibuixos, ocasionalment a manera de decorat, constitueixen una referència al gènere dramàtic, sinó també la seva manera de concentrar-se en la mímica i els gestos dels protagonistes de les seves obres.
Així, mostra cares i mans de manera especialment detallada i amb una definició plàstica, mentre que els cossos de les figures són presentades de manera bastant esquemàtica i en blanc i negre.
Amb la seva voluminosa instal·lació i la dimensió i elecció de colors dels seus treballeu-vos, Inglada agrega a les múltiples manifestacions del dibuix contemporani el seu particular enfocament, assenyala el museu en un comunicat.
L’artista s’interessa especialment pels costats precaris de la convivència humana, agrega el text.
Amb la seva obra aborda les formes ocultes d’exercici del poder, encara que renuncia a representar explícitament violència o comportaments dominants, de manera que crea més aviat una atmosfera de l’incert i l’inconscient, subratlla.
La sèrie “6 1/2 setmanes” es basa en un format d’exposicions de planificació a curt termini amb l’objectiu de presentar de forma senzilla i espontània diferents postures artístiques.

FER UN COMENTARI