La 8a edició de la Jornada de la Inclusió Social abordarà les desigualtats socials en la salut i la intervenció comunitària

La Jornada serà el dijous 29 de novembre i comptarà amb la participació de persones expertes i amb la presentació d'experiències

0
182
Imatge de la VII Jornada de la Inclusió Social. Foto: Cedida

Quin és l’impacte dels determinants socials en la nostra salut? Què es pot fer des del vessant comunitari de la salut pública per intervenir-hi i prevenir-ne els efectes? Voleu conèixer projectes de prevenció i promoció comunitària de la salut de les persones? Són algunes de les preguntes a les que tractarà de donar resposta la 8a Jornada de la Inclusió Social a VNG, que tindrà lloc el dijous 29 de novembre de 9 a 14 h a l’Auditori del Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

La jornada comptarà amb Joan Benach, politòleg i professor titular del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, director del Grup d’Investigació en Desigualtats en Salut, i co-director del Public Policy Center (UPF-John Hopkins University, EEUU). Benach ha publicat i col·laborat en diferents estudis sobre precarietat laboral i salut, el copagament sanitari i la desigualtat, i l’estat de benestar i la salut. També hi participarà Maribel Pasarin, metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública, i directora de l’Observatori de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (OBSAL). També ha estat vinculada des de l’inici a Barcelona Salut als Barris, un programa d’intervenció comunitària.

A més, durant la jornada es podran conèixer projectes reconeguts i premiats com a bones pràctiques, tant en matèria de prevenció com de promoció de la salut: el projecte d’acció comunitària Radars, adreçat a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i a pal·liar l’impacte de la solitud no desitjada, i que es du a terme a diferents barris de Barcelona; el projecte de l’Ajuntament de Salt “Joves Vip”, que promou hàbits i estils de vida saludable del jovent per una millora de la relació amb el propi cos, ment, emocions i amb l’entorn; i un projecte amb segell vilanoví, “Actúa, tots per tots” del Grup Atra, que, des d’una perspectiva inclusiva i comunitària, fomenta el suport a la vida autònoma de persones amb trastorn mental a través del voluntariat.

La jornada serà conduïda i moderada per la periodista Carla Benito, coordinadora del Diari de la Sanitat, que té la voluntat de crear eines útils per les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets essencials (educació, salut, treball, habitatge…).

Podeu consultar aquí el programa i horaris de la Jornada.

FER UN COMENTARI