Josep Maria Vallès, regidor d’esports de Cambrils: “Cambrils ha fet un salt important com a destinació turística d’esport”

0
308
Karting Comarruga 728×90

Quina valoració fa després de les cites esportives que han tingut lloc aquesta setmana?
És molt satisfactòria. Hem aconseguit que Cambrils i la Costa Daurada, per uns dies, es transformés en la capital del futbol infantil. Nens d’arreu del món han vingut al municipi. Molta gent ha visitat els nostres carrers i, conseqüentment, l’ocupació als hotels i als restaurants ha augmentat.

5.000 nens jugant a futbol i 300 equips inscrits al Mundialito…
Hem tingut als millors de d’Europa i alguns de la resta del món. Els jugadors infantils i alevins són els punters de cada país. L’experiència d’haver jugat amb equips com el Bayern de Munich mai se li oblidarà a cap nen.

Per tant, més de 10.000 esportistes a les instal·lacions cambrilenques. Considereu que les instal·lacions han estat a l’altura de les circumstàncies?
Des de la Regidoria hem fet un treball adequació del camp, crec que ho hem aconseguit. Els hem pogut anar adaptant enfront les necessitats que es plantejaven en cada cas. De manera global, crec que hem sabut donar una resposta a les circumstàncies plantejades, s’ha de dir que la gent de la regidoria d’esports ha fet una gran tasca a l’hora de gestionar els equipaments. També hem tingut l’ajut dels equipaments de les ciutats veïnes, ja que en aquestes situacions pots necessitar més d’un camp alhora.

Tot i que en l’àmbit organitzatiu ha estat complicat, cal remarcar que aquesta és la primera vegada que es realitza una cita esportiva d’aquestes magnituds aquí, al nostre municipi. Per tant, acollir un esdeveniment d’aquestes característiques ha estat un salt important com a destinació turística esportiva. A banda, hem adquirir experiència pel proper cop.

Què és el més important a l’hora de planificar una cita esportiva?
És molt important la logística, s’ha de tenir en compte la quantitat de gent i saber gestionar les entrades i sortides dels equipaments. L’altre gran factor és la seguretat. Els darrers esdeveniments internacionals han fet que estiguem més pendents d’aquestes coses.

En el punt de vista esportiu: tenir el equipaments adequats, tant pels esportistes com per el públic que ve a veure’ls, és vital.

Què ha aportat tot això al municipi?
Li ha aportat projecció internacional, hem potencial la imatge del municipi com a Destinació de Turisme esportiu. Igualment, la Setmana Santa ha tingut més ocupació gràcies a aquest turisme esportiu que ha vingut.

Altres esportistes del municipi s’han queixat de la “invasió”, sobretot en la pista d’atletisme. Què opineu sobre aquest tema?
Podem dir que ha estat un cas d’incompatibilitat dels espais. Obviament, hem d’agrair la compresió de tots els clubs esportius quan els vam avisar que no podríem accedir a les instal•lacions durant els campionats. Vam veure que, malgrat les incompatibilitat, l’equip de govern va considerar que aquests esdeveniments eren una oportunitat per a Cambrils.

D’altra banda, a algunes persones els hi preocupa l’estat de la pista d’atletisme després de les competicions…
La pista d’atletisme ja tenia alguns problemes abans de realitzar-se els actes esportius d’aquesta Setmana Santa. Aquest és un handicap que l’hem d’arreglar. El que no és lògic és no utilitzar un espai esportiu pel seu estat, tot i que queda clar que no hem d’allargar aquesta situació. D’altra banda, el pavelló de Cambrils, tot i tenir un major nombre de visitants, s’ha adequat bé.

8. Després de la Setmana Santa, quin és el pròxim objectiu des de la Regidoria d’Esports?
La nostre prioritat és donar servei de pista coberta a totes les associacions esportives del municipi que ho demanen. Sense importar quin esport sigui, hi ha moltíssima gent i clubs que necessiten aquesta instal·lació.

Des de fa anys que s’està mirant de fer un pavelló cobert nou. La meva agenda serà concretar aquesta petició i així tenir una solució clara.

Canviant de tema, té pensat dedicar algun parc integrament a l’esport?
Nosaltres hem implantats diverses zones per adults als parcs de la ciutat. Ara, ho farem al parc del Nou Cambrils.

Aquí volem fer un procés participatiu als ciutadans per conèixer sobre que es vol fer en aquesta zona. Així podrem decidir quines activitats podran estar allà i si cal dedicar la zona a l’esbarjo o un espai per a gossos, entre d’altres.

Com pensa impulsar l’esport al municipi?
Vull potenciar la imatge del turisme esportiu que té Cambrils, per això gaudim del segell de Turisme Esportiu de qualitat que dóna la Generalitat.

D’altra banda, volem impulsar campanyes per promoure una vida saludable: en aquest sentit hi ha la bicicletada popular o la mitja marató, entre d’altres opcions.

Per què és tant important fer exercici?
En primer lloc, per la salut, ja que ens ajuda a mantenir-nos sans. En segon lloc, estarien els valors que l’esport transmet: saber guanyar o perdre, el treball en equip o la constància. Aquests són valors que s’han de transmetre als joves.

Després de gairebé un mes, com se sent al davant de la regidoria?
Ho agafo amb molta il·lusió. Són temes que sempre m’han interessat mot i ara els puc tocar de prop.

FER UN COMENTARI