Jordi Llopart, alcalde de Creixell: “L’Agrupació del Baix Gaià hauria de tenir la seva pròpia autonomia”

0
914

Com s’estan vivint a Creixell els darrers esdeveniments a Catalunya?
Amb bastanta tranquil·litat, tot i que, com a tot arreu, hi ha diferents pensaments. Fins ara no hem tingut cap tipus d’aldarull en aquesta situació. Per altra banda, a l’Ajuntament hi ha una majoria independentista i, per tant, participem en les diferents accions a les que ens convoquen amb una actitud totalment pacífica, sempre respectant als que no pensen igual.

Creu que les eleccions convocades per Mariano Rajoy el proper 21 de desembre són la solució?
No. Per a mi la solució s’hauria d’haver buscat molt abans i no menysprear tant a Catalunya. La repressió i la violència no són d’aquest segle. Hi ha altres alternatives. Crec que amb moltes de les decisions el Govern de Rajoy s’ha equivocat. Tot i que les puc entendre, perquè al final la política va lligada a la part econòmica. Perdre un tros del pastís pot destrossar el mateix pastís. Hi ha hagut una sèrie d’actuacions que l’únic que han fet és crear un odi que no existeix i una mala informació del que a Catalunya es pretén fer.

La gran equivocació va ser tombar, en el seu moment, l’Estatut. Després la negativa davant d’un possible pacte fiscal. Tot això, tenint en compte com han anat les coses, ha radicalitzat determinades postures.

Què creu que passarà el 22 de desembre?
S’ha de mantenir la unitat en aquest sentit. Crec que podem sortir reforçats. La gent ha d’anar a votar. Però, per altra banda, em preocupa que els resultats que puguin sortir no siguin acceptats des del Govern Central. Estem veient com s’estant saltant lleis per totes bandes. Per què ara hi ha unes eleccions i no es va permetre fer un referèndum?

Vostè va estar a la Generalitat el 27 d’octubre quan es va proclamar la Independència. Com va viure aquest moment?
Content. Va ser un moment emotiu. Però també preocupat per la repressió que tindria tant el Govern com Catalunya. Tot això també repercuteix als Ajuntaments, tant d’un cantó com de l’altre. Tots tenim uns tractes a nivell de conselleries i diferents problemes que, en aquests moments, queden paralitzats, i no pas fins al 21 de desembre.

Parlem de les cartes que s’ha creuat amb el seu germà. Inesperadament, han tingut una cobertura mediàtica sorprenent…
Això s’ha fet mediàtic per la pròpia incultura de voler aprofitar uns moments complicats. S’ha arribat a dir que a Catalunya, pel tema de la independència, s’han separat famílies, amics… Res més lluny de la realitat. Han vingut molts mitjans a preguntar-me. Simplement és una situació de la qual diferim en maneres de pensar, però res més. A banda, jo estic molt centrat en la política municipal, no intervinc en altres qüestions. N’estic assabentat, però res més. Ni discussions, ni res del que s’ha dit, ni s’ha volgut vendre. Ha estat tot fals i tractat sense professionalitat.

Parlem de banderes. Les raons per les quals la bandera espanyola ja no oneja a la façana del consistori no convenç als partits de l’oposició. Fins quan durarà aquesta guerra de banderes?
Això es va començar, indistintament d’algunes opinions que s’han donat, a la Festa Major, on posem un faldó i un damàs. Aquests dos s’han portat a rentar, igual que la bandera de Creixell, la Catalana i l’Espanyola. La que si fa temps que no està és l’Europea per considerar el maltractament d’Europa amb tot el tema dels refugiats, i continuo pensant el mateix. Per la resta… No existeix cap obligació de posar-les. Una cosa és posar-ne una i la resta no. Si en algun moment concret es demana per protocol, es penjaran, fins aleshores de moment no n’hi haurà cap. Jo sóc l’alcalde de tots i no discrimino a ningú, i per tant o poso les tres o no en poso cap.

Està d’acord que la CUP de Creixell hagi demanat declarar persona non grata a la regidora Maria Juncal, portaveu del PP a l’Ajuntament?
Com dius això ho va demanar la CUP, i ells no tenen representació al consistori. Això només podria passar si un grup polític presentés una moció. En aquest cas no la tiraria endavant, ja que crec que no es pot considerar persona non grata a ningú del consistori. Es tracta d’una opinió que va donar la CUP de Creixell que no ha tingut més transcendència.

Parlem de la Llar d’Infants L’Estel de Mar de Creixell. Heu intentat rescindir amb garanties legals el contracte actual i esteu esperant un informe favorable. En quin punt es troba aquesta situació?
Encara no està resolt. Estem buscant altres alternatives. Esperem que tot vagi el més ràpid possible per poder obrir de nou la llar d’infants. Ara mateix no en tenim cap al municipi, i fins que no surti la resolució no podem intervenir-hi. Esperem que pel curs vinent tornem a tenir-la operativa.

Ara mateix quines són les prioritats a Creixell?
Poder aprovar els pressupostos i continuar amb les activitats i el dia a dia de l’Ajuntament, ja que ara mateix no podem fer gaire cosa més. També resoldre temes urbanístics que necessitem que es puguin desenvolupar per crear una mica més d’activitat al municipi.

Com veu vostè l’Agrupació del Baix Gaià?
És una idea molt bona. De fet, hauria de ser una eina que poguéssim aprofitar. Tenim de tot: mar, muntanya, rutes senderistes… es poden fer moltes coses. Però tot és molt lent, a banda que és molt difícil compaginar els municipis de costa amb els municipis d’interior. Està molt bé la idea, ja que serveix per promocionar la zona, però encara queda molta feina per fer.

Què creu que li falta a l’Agrupació?
Hauria d’haver-hi una persona que pugui prendre una decisió per donar-li més agilitat. També seguir amb el compromís que en el seu dia es va signar. Jo sóc partidari que això continuï endavant. Crec que l’Agrupació hauria de ser un element, dintre del Consell Comarcal del Tarragonès, amb la seva autonomia per tal que pugui potenciar, sense perdre temps, tota aquesta zona que està abandonada.

FER UN COMENTARI