Jazz Tardor celebra 25 anys recuperant figures històriques i amb concerts d’avantguarda

Del 25 d’octubre a l’1 de desembre el Festival de Jazz de Lleida tornarà a portar figures de renom, com els saxofonistes Charles McPherson i Ernie Watts

0
311

Jazz Tardor compleix 25 anys i ha programat per a l’ocasió un programa variat que recupera figures històriques que ja havien tocat a Lleida i incorpora jazz clàssic i d’avantguarda. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha destacat haver arribat al quart de segle amb el prestigi i el reconeixement amb què ho ha fet Jazz Tardor, que ha permès gaudir a la ciutat de figures de renom. A més, ha incidit en el suport de la Paeria i que la iniciativa ha aconseguit la implicació d’entitats privades.

El director del Festival de Jazz de Lleida, Josep Ramon Jové, ha parlat de la consolidació d’aquest festival, que en 25 anys “ha tingut moments bons i moments difícils”, però que segueix amb un mateix denominador comú, la “qualitat”. Per celebrar aquesta efemèride ha plantejat un programa en el qual ha pretès recuperar figures destacades del sector, que han passat per Lleida i han deixat un record inesborrable, com els saxofonistes Charles McPherson (diumenge 18 de novembre) –que va assessorar el director de cinema Clint Eastwood, en dirigir el film “Bird”- i Ernie Watts (divendres 23 de novembre) –músic de grans produccions de cinema com “El color púrpura”, “Tootsie” o “Fama”-. D’altra banda, el programa manté l’eclecticisme, amb jazz clàssic i divertit de The Uppertones (divendres 16 de novembre), o l’avantguarda de Zuperoctave (dissabte 17 de novembre), amb música electrònica.

El festival inclou una activitat per a infants amb el concert familiar de Pixie Dixie (diumenge 25 de novembre) o la col·laboració amb el Festival Internacional de Poesia fent una Jam Session “La poesia del jazz: el jazz de la poesia” (dijous 22 de novembre), en què es farà un maridatge entre ambdues arts.

El concert inaugural de Jazz Tardor serà el 25 d’octubre amb Eri Yamamoto Trio, a l’Auditori Municipal Enric Granados, que comptarà amb una degustació de vins del celler Cérvoles de Tomàs Cusiné. La seva directora de comunicació, Mireia González, ha mostrat la satisfacció de col·laborar amb la iniciativa i ha remarcat la modernitat, la sofisticació i l’elegància que ofereix Jazz Tardor, elements amb els quals també s’identifiquen els vins Cusiné.

La veu de Michele Hendricks es podrà sentir el divendres 9 de novembre, dia en què Pixie Dixie farà una cercavila per l’Eix comercial a la tarda. Gonzalo Del Val Irish Trio actuarà el dissabte 10 i Ethic Labs ho farà el dissabte 24. L’últim cap de setmana serà el torn de Gerard Nieto Reunion Three (divendres 30) i de Dani Nel·lo (dissabte 1 de desembre). “Los saxofonistes salvajes de Nel·lo” també s’escoltaran a La Lira de Tremp el divendres 30 de novembre.

Els concerts es faran principalment al Cafè del Teatre, on també s’exposarà “Gent Jazz” d’Albert Nel·lo, de l’1 al 30 de novembre.

FER UN COMENTARI