Ipcena demana a la Paeria que preservi les cigonyes a la catedral nova de Lleida

L'entitat ecologista s'oposa a la nova petició del Capítol de la Catedral per poder retirar nius del temple

0
683
Imatge de recurs d'unes cigonyes
Circ Raluy 728×90

Ipcena ha anunciat que demanarà a la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, que el Departament de Territori i Sostenibilitat “prioritzi el dret de la conservació del Medi Ambient i la conservació de la biodiversitat, davant l’interès del Bisbat de Lleida en la seva petició –a la conselleria- de treure nius de cigonya de la catedral nova de Lleida”.

L’entitat ecologista assegura que el Capítol de la Catedral de Lleida i l’empresa Stop Cigonyes han demanat “sostreure tots i cada un dels nius de la catedral de Lleida, malgrat que les cigonyes hi viuen des de els anys 80 de forma ininterrompuda”, segons Ipcena, que defensa que “és possible conservar els dos patrimonis el natural i l’històric”. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per impedir la destrucció i expulsió de les cigonyes” de la catedral lleidatana, asseguren des de l’entitat conservacionista. Des del Bisbat de Lleida, asseguren, però, que el Capítol ha sol·licitat autorització per a la retirada de deu nius de cigonya.

Ipcena recorda que l’estiu passat el Capítol de la Catedral ja va demanar a Territori i Sostenibilitat poder retirar nius de cigonya de la catedral nova de Lleida. En aquest sentit, des de la conselleria van emetre una resolució el 7 d’octubre passat en què, segons remarca l’entitat ecologista, “va quedar acreditat legalment l’exigència del departament que els nius dels contraforts no es podien tocar, perquè no afecten a la conservació de la catedral i perquè permeten conservar un patrimoni, el natural, representat per les cigonyes que son una espècie protegida, inclosa a l’annex I de la directiva d’aus”.

El Bisbat de Lleida assegura que el Capítol ha demanat autorització per retirar una desena de nius

Des del Bisbat de Lleida han volgut deixar clar que des del Capítol de la Catedral han sol·licitat autorització a Territori i Sostenibilitat per retirar una desena de nius de la catedral, que les cigonyes han construït els darrers mesos coincidint amb el període de reproducció, per tal de poder reprendre les actuacions de manteniment de la teulada del temple. L’objectiu d’aquestes actuacions és netejar el sostre i la façana de la catedral per garantir la conservació del monument i, a la vegada, evitar que branques dels nius puguin caure a la gent que passa pel carrer. Des del Bisbat remarquen cada any han de destinar més recursos econòmics a actuacions d’aquest tipus per la presència de cigonyes a la catedral nova de Lleida i en altres temples de la demarcació.

FER UN COMENTARI