Investiguen els dos arrestats del crim de la Guàrdia Urbana per la mort d’un manter

El jutge cita a declarar Peral i López després que el cas aparegui com a mòbil de la mort de l'agent aparegut calcinat al pantà de Foix

0
191
Fotografia de les escales mecàniques de Montjuïc
El jutge d’instrucció número 31 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats els dos principals sospitosos del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López, a qui senyala com a presumptes autors d’un homicidi per la mort d’un manter a Montjuïc l’any 2014. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat el TSJC, Peral i López seran traslladats als jutjats des de presó –on van ingressar preventivament pel crim de la Guàrdia Urbana- el proper 16 de març per esclarir la seva implicació en el cas del manter, ja que els dos patrullaven plegats quan l’home va caure per un terraplè. Tot i que es tracta d’una investigació paral•lela al crim de la Guàrdia Urbana, la citació arriba després que una testimoni declarés que el cas del manter havia estat un dels mòbils del crim de Pedro Rodríguez, l’agent que va aparèixer calcinat prop del pantà de Foix el maig de 2017.

El titular del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona va decidir revisar la causa en què inicialment havia conclòs que el manter havia mort accidentalment. Ho va fer després que Peral i López fossin arrestats com a principals sospitosos d’haver matat Pedro Rodríguez. De forma simultània a la investigació del cas del manter, a finals de febrer la jutge de Vilanova i la Geltrú que investiga el crim de la Guàrdia Urbana va prendre declaració a una companya de cel•la de Peral que va senyalar directament els fets de Montjuïc com un dels mòbils del crim de l’agent Pedro Rodríguez.

Es tracta d’una companya de cel•la de Rosa Peral, que va explicar a la jutge com l’acusada li havia confessat dins la presó que Albert López era el culpable de la mort del manter. Segons va relatar aquesta testimoni, Peral hauria explicat els fets a Pedro Rodríguez perquè eren parella sentimental, i aquest la va pressionar per a que ho denunciés, advertint que, si no, seria ell qui ho revelaria a la policia. Al mateix temps, la testimoni també va relatar que Rodríguez es va assabentar que Peral li era infidel amb López, motiu pel qual ell volia tallar la relació. Rosa Peral, però, es negava a assumir-ho, fet que també l’hauria empès a cometre el crim de la seva parella.

FER UN COMENTARI