Intervenen al Montsià 50 ocells fringíl·lids destinats a la venda il·legal

En la intervenció els agents també van comissar diversos estris mitjançant els quals havien capturat els ocells de manera il·lícita

0
328
Cosum Gencat MORAT (juny 2019) 728×90

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient van denunciar administrativament, el passat 8 de juny, quatre homes de nacionalitat espanyola i veïns de Tarragona (Tarragonès), per la tinença i captura sense autorització d’ocells fringíl·lids.

Als voltants de migdia del mateix 8 de juny, els agents van ser avisats que en un control de trànsit que es realitzava al terme municipal de Santa Bàrbara (Montsià) havia estat aturat un turisme que transportava gran quantitat de petits ocells.

Un cop personats en el lloc, els agents van comprovar que es tractava d’un vehicle ocupat per quatre homes que transportava 16 gàbies que contenien 50 ocells fringíl·lids en total, concretament de les espècies: verdum (Carduelis chloris), cadernera (Carduelis carduelis) i passarell (Carduelis cannabina).

Els ocells intervinguts no portaven anella oficial identificadora i cap dels quatre homes va aportar documentació que acredités la seva procedència legal.

En l’escorcoll del vehicle es van localitzar quatre xarxes per capturar ocells i divers material tipus estaques, pals i cordes per muntar-les.

Els agents també van observar que alguns dels ocells intervinguts portaven unes anelles a les potes per tal de lligar-los i ser utilitzats com a reclams.

Per tots aquests fets els agents van intervenir la totalitat dels ocells i van denunciar els quatre homes segons la llei de protecció dels animals 2/2008 per tinença i captura prohibides d’animals salvatges.

Els ocells intervinguts van ser lliurats posteriorment a un centre de recuperació de fauna salvatge.

FER UN COMENTARI