Intervenen 2.200 pistoles de joguina amb aparença de ser armes reals a Tarragona

  0
  549
  Inauguració The Animal King Vilanova 728×90

  Efectius de la Guardia Civil de la Patrulla Fiscal Territorial (PAFIT) d’El Vendrell (Tarragona) han intervingut 269 tira-gomes perfeccionats, considerats com a “armes prohibides” i 2.200 pistoles de joguina amb aparença de ser armes reals en un comerç majorista ubicat a Tarragona. Amb motiu dels operatius que s’estableixen per al control fiscal i aduaner en la província de Tarragona, la setmana passada, es realitzà un control fiscal en una mercantil dedicada a la importació d’articles de basar procedent de tercers països, descobrint en les estanteries, disposades a la venta, un total de 269 tira-gomes perfeccionats amb mecanismes prohibits i 2.200 pistoles de joguina amb aparença d’arma de foc real.

  Els tira-gomes intervinguts per la Guàrdia Civil presentaven una empunyadura anatòmica, goma tubular i recolza braços, característiques dissenyades per augmentar la velocitat i oferir una major potència en el dispar. Si aquest dispositiu s’arma amb bales d’acer, tenen una gran capacitat de penetració, éssent considerades armes prohibides segons el vigent Reglament d’Armes.

  Fira_ExpoNadó_2018_728x90

  Les pistoles de joguina intervingudes en la mateixa actuació, disposen d’una molla que genera una gran tensió i projecten bales de plàstic de 6 mm, els hi manquen elements que les distingeixin com a joguina, ja que les mateixes haurien d’incorporar una brida de color vermell de 5 mm d’amplada al voltant d’un canó, element que no incorporaven, podent ser confoses com a armes de foc reals.

  A conseqüència d’aquesta intervenció, es procedeix a la immobilització de 269 tira-gomes perfeccionats i 2.200 pistoles de joguina, denunciant al propietari de l’establiment per una presumpta infracció a la Llei de la Seguretat Ciutadana en concordança amb el vigent Reglament d’Armes, així com al Real Decret sobre la seguretat en les joguines.

   

   

   

   

   

   

   

  FER UN COMENTARI