Independència

  0
  1328
  DiverNadal Cunit 2018 728×90

  Aquesta és la paraula que darrerament està en boca de tots. Se’n parla a casa, a la feina, amb els amics, als parlaments, a la premsa, al bar i, fins i tot, als camps de futbol, escoles i hospitals.

  Uns n’estan a favor, d’altres en contra, uns no ho tenen clar i alguns es deixaran guiar pel sentiment majoritari, acceptant democràticament la voluntat de la majoria.

  Ara bé, el valor que representa aquesta paraula és molt gran, enorme, i trascendeix qualsevol consideració política o social del terme. La Independència significa Llibertat, la Llibertat, en aquest cas, respecte de la subordinació a un poder major.

  D’altra banda, Independència també significa enteresa, fermesa de caràcter. Així doncs, en el sentit ampli del terme, més enllà del terreny polític, la Independència és un valor altament positiu, necessari i, fins i tot, irrenunciable per a tot individu o per a qualsevol tipus de col·lectivitat.

  En base a això entenc que renunciar a ser independent denota manca de força, valor, coratge, passió i d’il·lusió per ser un mateix, per esdevenir algú millor o més lliure i, alhora, suposa resignar-se a entregar-se a l’esdevenir de les circumstàncies i a les voluntats alienes durant tota la seva existència, sense consciència pròpia ni poder de decisió, fet realment trist, doncs hem vingut a aquest món a ser algú, a deixar petjada, a fer-lo millor o, en tot cas, a ser feliços sens més i dubto que es puguin complir aquestes expectatives vitals partint de la dependència d’algú altre, sobretot si d’una manera o altra t’oprimeix o et limita les teves potencialitats i anhels.

  Aconseguir la Independència, personal, laboral, política o, de qualsevol tipus, només fa que
  produir un canvi d’estat a millor, augmenta la autoconsciència, multiplica l’autoestima, estimula la creativitat, regenera les relacions, i, malgrat la responsabilitat i el poder que se t’atorga, tot adquireix una nova perspectiva, com si d’un renaixement es tractés i, de les formes més inesperades la vida et comença a donar noves oportunitats perqué provis de ser el que tu realment vols ser i, un cop aconseguit o en el camí de fer-ho, un món d’oportunitats s’obre davant teu i cap obstacle, per insalvable que pugui semblar, és capaç de fer-te apenedir del camí que vas emprendre i és així simplement perqué et sents lliure i això … això no té preu, pel que és un camí de no retorn.

  No tingueu por, doncs, allibereu-vos, sigueu vosaltres i comandeu les vostres vides. Sigueu, doncs, independents.

  NIL HIERRO
  Vahusari Advocats (Rambla Nova 118-120 bxs. Tarragona)
  Tel. 977 219 578 – www.vahusari.com

  FER UN COMENTARI