Impulsen un pla per dinamitzar 14 plantes baixes de Ciutat Vella

Són locals buits de propietat municipal on s’instal·laran comerços de proximitat o projectes culturals

0
495
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90
L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un pla per dinamitzar 14 locals a peu de carrer del districte de Ciutat Vella amb la creació d’una nova figura: els Baixos de Protecció Oficial. La iniciativa, que han presentat aquest dimecres el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, pretén destinar aquests establiments municipals, ara sense cap activitat, al comerç local o a projectes culturals.
Amb aquest programa, l’Ajuntament vol reduir “el monocultiu turístic” de la zona i evitar “el fenomen de les persianes baixades”. En total, s’invertiran 1,4 milions d’euros per condicionar aquests establiments que actualment estan en desús o pendents de rehabilitar.

La regidora de Ciutat Vella ha explicat que el pla s’estructurarà en diferents fases. En la primera, que començarà el darrer trimestre del 2017, sortiran a concurs públic vuit plantes baixes. Aquelles que ofereixin un servei directe a la ciutadania tindran una cessió de cinc anys, i per la resta el termini serà de dos anys més un prorrogable. A més, en tots els casos s’establirà un preu per sota del valor de mercat.

Pin ha destacat que volen posen èmfasi en les activitats, i no tant en les persones. Per això, “es prioritzarà el comerç local, les intervencions comunitàries o els projectes culturals”, ha detallat. També ha advertit que “en cap cas es cediran a la restauració”, ja que aquest tipus de negoci representa el 42% de l’activitat econòmica de Ciutat Vella, amb dades del 2014 facilitades per l’Ajuntament.

D’altra banda, el consistori contactarà amb locals privats que estiguin tancats perquè segueixin un procés similar. L’objectiu és que els cedeixin a l’Ajuntament per tal de rehabilitar-los i obrir-los a concurs públic. Des de l’equip municipal asseguren que ja han analitzat vint casos que podrien formar part d’aquest procediment.

FER UN COMENTARI