El Gran Recapte d’Aliments fa una última crida a la participació

El Banc d'Aliments demana un últim esforç per aconseguir dos-cents voluntaris per al conjunt de les Terres de l'Ebre en la darrera edició

0
367
Wifi_Penedès_728x90

Els propers divendres 1 i dissabte 2 de desembre tindrà lloc la 9a edició del Gran Recapte d’Aliments, una iniciativa impulsada pel Banc d’Aliments i que compta amb el suport d’entitats, associacions, empreses, administracions i un gran equip de voluntaris. Els objectius són recollir aliments bàsics de llarga durada i sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania davant la persistència d’un col·lectiu de la població que encara té carències bàsiques. Aquest matí, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, i el representant del Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, acompanyats dels representants de Creu Roja, Jordi Bonilla, i de Càritas, Anna Moreno, han fet una nova crida a la participació en el Gran Recapte.

A hores d’ara, fan falta encara uns 200 voluntaris en el conjunt de les Terres de l’Ebre, 100 dels quals han d’estar a Tortosa, per cobrir les necessitats logístiques del Gran Recapte. La previsió és disposar de 1.300 persones repartides en 85 punts de recollida. L’any passat a Catalunya es van recollir 4,3 milions de quilos, 80.000 dels quals a l’Ebre i 30.400 a Tortosa. Ologaray demana “aliments nutritius de llarga durada, com la llet, l’oli, les conserves i el llegum cuit. Demanem aliment cuit perquè moltes de les persones que pateixen pobresa alimentària, acostumen a patir també pobresa energètica.” En el conjunt de les Terres de l’Ebre, el Banc dels Aliments reparteix uns 500.000 quilos d’aliments a unes 2.000 famílies. Un adult necessita més de 400 quilos a l’any per garantir una dieta equilibrada, la qual cosa indica que el Banc d’Aliments només pot proporcionar un 20% d’aquesta necessitat.

La regidora de Serveis Socials ha demanat un últim esforç a la ciutadania per oferir-se com a voluntari durant dues hores per recollir aliments. Viña ha recordat que aquesta acció solidària en complementa altres que surten de les institucions, com el Tiquet Fresc de l’Ajuntament de Tortosa i les accions que es fan en el marc dels serveis socials municipals. Dels 700 voluntaris necessaris a Tortosa, 580 fan falta per estar als centres comercials, 100 al magatzem de recollida i una vintena més per a la logística de distribució. L’alcalde, per la seva banda, ha instat a “participar en aquesta edició del Gran Recapte com si fos la primera vegada que es fa. La situació ha millorat, però continua havent-hi gent que necessita ajuda.” Bel ha agraït a totes les persones, entitats, associacions, empreses i institucions que participen en aquesta iniciativa solidària.

FER UN COMENTARI