Gran èxit de la Nit dels Ratpenats al Parc de la Mitjana a Lleida

El regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, saluda els participants que en cada edició es superen

0
386

Més de 300 persones han participat aquest dissabte, des de les sis de la tarda fins a dos quarts d’onze de la nit en les diferents propostes de la “Batnight” o Nit dels Ratpenats, que ha tingut lloc al Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana per vuitè any consecutiu.

Els assistents han pogut escollir entre un ventall de propostes que han anat des de la projecció de l’audiovisual “Els ratpenats”, fins a diferents jocs de descoberta i tallers infantils de manualitats, com la creació de quaderns de camp de ratpenats, l’elaboració de màscares de ratpenats o la construcció de bonics ratpenats penjants de llana.

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha saludat els participants d’aquestes activitats, entre les quals van destacar les visites guiades, el passeig nocturn pel parc en companyia d’experts científics, que ha permès veure els mètodes de captura, conèixer les caixes refugi de ratpenats, utilitzar els aparells d’ultrasons per diferenciar les espècies i observar el vol dels ratpenats per damunt del riu.

Durant aquesta experiència, es va poder capturar una pipistrela nana a les caixes refugi i tothom la va poder veure amb detall.

Les Nit dels Ratpenats, són jornades de divulgació, que es realitzen arreu d’Europa en diferents dates al llarg de l’estiu amb l’objectiu de conèixer l’espècie i fomentar la seva protecció. Només a Catalunya, 31 municipis duen a terme la “Batnight” i Lleida és de les darreres en el calendari.

Els ratpenats són animals nocturns, d’alt interès ecològic, grans depredadors d’insectes, molt vulnerables i sovint desconeguts. Diversos estudis demostren que les poblacions de ratpenats estan disminuint arreu d’Europa. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Lleida es participa en aquesta activitat que se celebra arreu d’Europa cada any durant l’estiu per promoure el coneixement i la sensibilitat vers aquests animals i en estudis científics dels ratpenats de Lleida, com és la instal·lació i seguiment de caixes refugi de ratpenats al parc de la Mitjana i als Camps Elisis.

FER UN COMENTARI