El govern de Sitges presenta el procés de consulta al veïnat de Les Botigues de Sitges

S'ha presentat el procés de consulta ciutadana sobre la possible segregació del nucli de les Botigues i Port Ginesta del municipi de Sitges i la seva posterior annexió a Castelldefels

0
277

El govern de Sitges ha presentat aquest dilluns el procés de consulta popular sobre la possible segregació del nucli de les Botigues de Sitges i Port Ginesta respecte del terme municipal de Sitges i l’annexió al municipi de Castelldefels en una audiència pública celebrada al local social de les Terrasses. Un total de 1.858 persones majors de 16 anys estan cridats a donar la seva opinió sobre aquest tema en la votació que s’ha convocat per al 26 de maig vinent.

Els veïns hauran de respondre a la següent pregunta: “Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”. Els veïns podran respondre amb un sí o un no, tal com s’ha explicat en l’audiència pública d’aquest dilluns.

Durant la presentació, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que “un govern com el nostre, que aposta per obrir la institució a la ciutadania i per implementar processos participatius, s’ha decidit a traslladar als propis ciutadans d’aquest sector si volien o no seguir a Sitges”. La consulta serveix per saber el que pensen els veïns, ha explicat Forns, que s’ha compromès a promoure la participació i a implementar el que es decideixi si la participació és superior al 35%.

Forns ha recalcat que “aquest govern farà campanya única i exclusivament per la participació. Això vol dir que si els veïns de les Botigues decideixen continuar a Sitges, seguirem treballant per ells com ho hem estat fent i com ho fem per al conjunt de la ciutadania”.

Per la seva banda, el regidor de Govern Obert, Josep Moliné, ha anunciat que “la consulta que avui presentem té un caràcter no referendari. És un procediment especial per qüestions locals”. “En altres paraules”, ha explicat, “aquesta consulta és un procés participatiu per conèixer l’opinió dels veïns i les veïnes, sense caràcter vinculant”.

Durant la presentació, el gerent de l’Ajuntament de Sitges, Miquel Rodríguez, ha presentat als veïns el document ‘Anàlisi territorial de les dades pressupostàries de l’Ajuntament de Sitges en relació al nucli de les Botigues de Sitges i Port Ginesta’.

Aquest estudi revela que els ingressos de 2017 provinents de Les Botigues van arribar als 3,4 milions d’euros mentre que la despesa va ser de 3 milions. El total del municipi va ser de 51,1 milions d’ingressos i 42,3 milions el mateix any. Les Botigues i Port Ginesta van aportar un 6,82% dels ingressos del total d’impostos que rep el Consistori.

L’acte de presentació de la consulta ha comptat, entre d’altres, amb la participació de diversos representants de les associacions de veïns, que han centrat les seves intervencions en les deficiències dels serveis municipals com la neteja, l’enllumenat o la seguretat, així com en diferents dubtes que els planteja el dia després d’aquest procés participatiu.

FER UN COMENTARI