Girona celebra la Setmana de la Ciutat Educadora

Del 27 de novembre al 3 de desembre s'han programat diverses activitats, entre les quals cal destacar el lliurament de la Beca Premi d'Europa

0
423

Girona celebra la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora del 27 de novembre al 3 de desembre. Durant aquests dies s’han programat 28 activitats, entre les quals cal destacar el lliurament de la Beca Premi d’Europa, la Constitució del Consell d’Adolescents de Girona o la pròpia jornada de commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Dins de la trentena d’activitats previstes, hi haurà al voltant d’un acte destacat cada dia. El dilluns, dia 27 de novembre, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l’acte de lliurament de la primera edició de la Beca Premi d’Europa, que ha guanyat l’Institut Santiago Sobrequés i que s’entregarà al mateix centre a les 11.30 h.

El dimarts, dia 28 de novembre, a les 18.30 h es constituirà el nou Consell d’Adolescents de Girona. L’acte, que es farà a l’Auditori de La Mercè, serà obert al públic i coincidirà amb la renovació dels membres del Consell d’Infants de Girona.

La primera edició de la Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, que es va constituir ara fa un any coincidint amb la primera Setmana de la Ciutat Educadora de Girona, es farà el dimecres 29 de novembre, a partir de les 9.30 h, a la Biblioteca Carles Rahola. Dins de la jornada, es farà una taula rodona sota el títol “La ciutat canvia les persones o les persones canvien la ciutat?”, en què persones diverses persones expertes parlaran sobre educació. El mateix dimarts es farà la sessió plenària del Consell Municipal d’Educació (19 h, Escola Oficial d’Idiomes), en la qual cal destacar que es presentarà el resultat del procés deliberatiu sobre la planificació educativa a la ciutat.

L’acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora es farà el dia 30 de novembre, a partir de les 18.30 h, a la plaça del Vi. Enguany, la iniciativa es portarà a terme sota el lema “El dret a la ciutat educadora”, tal com ha proposat l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual és membre Girona. L’acte consistirà en un reconeixement a la ciutadania, relacionat amb els valors i la ciutat educadora; una actuació del Cor Geriona, i una lectura del manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’AICE.

També cal destacar, el divendres 1 de desembre, el lliurament de la guia turística de Girona en xinès, que simbòlicament entregaran els alumnes de l’Escola La Salle de Girona –que són els que l’han elaborat- a l’Ajuntament de Girona. L’acte, en el qual participarà l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es farà a les 16 h a l’Oficina de Turisme de Girona.

La sessió plenària del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona; un cinefòrum sobre Gran Torino; la presentació d’una guia bàsica per emprendre; una conferència sobre l’efectivitat del treball en xarxa; una sessió de “Llibràlegs”; tallers, visites guiades, exposicions, estands informatius i una actuació musical completaran la programació d’activitats de la Setmana de la Ciutat Educadora de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recalcat la importància de “compartir i visibilitzar les experiències i les iniciatives que s’impulsen a la ciutat en matèria d’educació en el sentit més ampli de la paraula. Aquesta és una ocasió magnífica perquè la ciutadania s’adoni, un cop més, que l’educació no és només el que es fa dins les aules de les escoles, sinó que en una ciutat educa des de l’urbanisme fins a la mobilitat, passant per la sostenibilitat i la cultura”.

L’any passat va ser el primer cop que l’Ajuntament de Girona impulsava, juntament amb diverses entitats de la ciutat, la Setmana de la Ciutat Educadora. L’objectiu era concentrar una oferta de propostes amb el denominador comú de l’educació a la ciutat al voltant del dia 30 de novembre, data en què es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

FER UN COMENTARI