Gairebé 200 alumnes de l’Ebre participen en la Trobada d’Escoles Verdes a Ulldecona

En total hi van ser representades 18 escoles de primària i 10 centres de secundària

0
391
Wifi_Penedès_728x90

180 alumnes i professors de primària i secundària del Montsià, de la Terra Alta i del Baix Ebre, es van reunir ahir durant tot el matí a Ulldecona en una nova edició de la Trobada d’Escoles Verdes de Terres de l’Ebre. En total hi van ser representades 18 escoles de primària i 10 centres de secundària. La jornada va servir per compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

Pel matí, representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat, i l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, van ser els encarregats de donar la benvinguda als participants, acte seguit, alumnes per una banda i mestres per una altra, van formar diferents grups de treball per analitzar propostes executades i plantejar-ne de noves.

La Trobada va acabar amb la realització d’una acció per posar en relleu els valors naturals de la Séquia, amb una plantada d’oliveres i plantes aromàtiques a una zona ajardinada de la vora, i la instal.lació de caixes niu. Els alumnes i professors van estar acompanyats dels jardiners de la Brigada Municipal.

La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’Escoles Verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya va néixer l’any 2009. Actualment, a Catalunya hi ha 608 centres que formen la Xarxa d’Escoles Verdes que formen part de la XESC i a la demarcació de Tarragona ja són 157. A Ulldecona els dos centres educatius formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI