La Fira d’Art tanca amb èxit de públic un 25è aniversari amb canvi d’ubicació

La 25a edició de la Fira d’Art ha acollit diferents activitats com concerts de música, conferències i tallers al llarg d’aquest cap de setmana passat.

0
234

La Fira d’Art ha complert les noces de plata i ho ha fet amb un gran èxit de visitants i valoració positiva per part dels artistes, en la nova ubicació de la carpa a la platja de la Fragata, motivada per les obres de pavimentació del passeig de la Ribera. Aquest canvi ha permès reforçar l’objectiu de la regidoria de Cultura de potenciar l’esdeveniment. Segons ha comentat la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau,  “com ja es va fer en el l’anterior edició s’ha anat dignificant l’espai expositiu  alhora que s’ha volgut donar a conèixer les obres guanyadores dels premis artístics de pintura Sanvisens i d’escultura Pere Jou. He parlat amb els artistes i estan molt  satisfets per la distribució dels estands i del nivell i qualitat de les obres exposades. En aquest aspecte, ens han dit que és una fira de referència  en un entorn privilegiat”.

Coincidint amb la celebració del 25 aniversari, s’han tornat a organitzar diferents activitats paral·leles com concerts de música, conferències i  un taller adreçat al públic infantil. Tubau ha comentat que “per fer créixer la Fira d’Art són importants les col·laboracions, ja sigui amb la Galeria Àgora 3; amb la conferència sobre Subirachs; amb el servei que l’Escola d’Hostaleria de Sitges ha ofert a l’entrada de la carpa, o amb el Consorci del Patrimoni de Sitges. De fet, amb els museus hi ha un ‘feed back’ important per la simbiosi necessària amb l’art i la Cultura, on els que adquirien obres podien rebre entrades per visitar els museus”, ha afegit.

Una altra de les principals novetats ha estat la del nomenament de l’artista que s’encarregarà de fer el cartell de la Fira d’Art 2019, a través d’un jurat integrat per representants del món artístic. L’artista sitgetana, Dolors Luján ha estat l’escollida. El veredicte del jurat ha destacat que Luján representa “tot allò que els artistes porten molt a dins. És tenaç, té una gran força pictòrica i desenvolupa moltes tècniques. Va participar en la primera edició de la Fira d’Art i ha repetit l’experiència en moltes d’altres. Aquest 2018 hi ha tornat”. L’anunci ha vingut acompanyat de manera casual de l’acord del Consell Municipal de Cultura, reunit el passat dimarts, i que van decidir que l’artista tingui una placa a la Plaça dels Artistes. La data s’anunciarà properament.

FER UN COMENTARI