La Festa de la Diversitat Cultural es consolida a Vilanova i La Geltrú

Aquesta ja es la cinquena edició, un aparador d'entitats, cultures i projectes on tothom pot participar.

0
298

Divendres 11 de maig se celebra la 5a edició de la Festa de la Diversitat Cultural a la plaça de la Vila. De 17 a 22.30 h, tothom qui passi per la plaça podrà gaudir i participar de jocs, tallers, espectacles i gastronomia d’arreu del món. Una festa que es va celebrar per primera vegada l’any 2014, en commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament, amb l’objectiu de promoure el reconeixement de les diverses cultures presents a la ciutat i de donar a conèixer les entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència. Aquesta iniciativa ha tingut molt bona acollida per part de la ciutadania i ha passat a formar part del calendari festiu a la ciutat.

La plaça de la Vila serà l’escenari d’aquesta festa familiar, on hi haurà jocs i tallers de 17 a 20 h: Teixim a quatre mans, taller de castells, taller de falcons, trenes africanes, jocs de taula gegants, mandales i ull de Déu, calendari de les emocions, taller d’educació emocional, trencaclosques solidari, exposició fotogràfica.

Tot plegat, acompanyat d’un espai gastronòmic de 17 a 22.30 h amb menjar vegà, broquetes vegetals i de fruita, broquetes de vedella adobades, maridatge de formatges amb cerveses artesanes, postres i dolços àrabs, broquetes de botifarra.

I amenitzat amb actuacions de 17 a 22.30 h, per aquest ordre: sardanes, flashmob, mostra de teràpies xineses i Dansa del Lleó, a les 18.25 h lectura del manifest de la Festa, Música, dansa africana i desfilada de vestits tradicionals, desfilada de vestits àrabs, sevillanes i flamenc infantil, Bollywood i danses polinèsies, danses populars, sevillanes i flamenc, Zona zero (grup RAP), Redouan Ouahbi (Música RAI), i a les 21.30 h actuarà el Ball d’Enveja.

Les entitats i projectes que fan possible la Festa de la Diversitat Cultural són: Associació Activament, Associació Alma Calí, Associació Cat-Fogni + Diappo Ak-Teranga, Associació Compartir Experiències (Compex), Associació Cultural Arts Marcials Xineses, Associació Cultural Ball d’Enveja, Dakini Dance Associació Danses Indies & Creativa, Associació Ecoconscient, Associació Elna, Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, Creu Roja, Associació El Singlot, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Associació Jodour Wa Afak, Mézclate conmigo, ONG Mans Unides, Grup de joves LGTBI i aliats, dones del taller DID (Dona, Identitat, Diversitat) i Taller de ritmes i sons urbans de l’Oficina Jove.

FER UN COMENTARI