Extingit l’incendi forestal de Tivenys, que ha cremat 109 hectàrees

Els Bombers han fet la revisió del perímetre afectat aquest diumenge per confirmar que no hi ha punts calents

0
578

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest diumenge al migdia l’incendi forestal de Tivenys (Baix Ebre). Durant el matí, un helicòpter bombarder i un vehicle terrestre dels Bombers amb personal del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) ha revisat el perímetre afectat i ha acabat determinant que no hi havia punts calents ni fumaroles. Així, han determinat que el foc estava extingit a les 12.56 hores. L’incendi va començar a cremar dijous a la tarda a la zona de la Serra de Cardó i es va donar per controlat dissabte a les 17.30 hores. El Cos d’Agents Rurals continua amb la investigació per determinar les causes de l’incendi, que ha afectat 109,32 hectàrees, de les quals 83,55 són de matollar, 6 d’arbrat, 4,81 de pastures i 14,97 de terrenys erms.
L’orografia abrupta i la dificultat d’accés a la zona, on no hi ha camins ni pistes forestals, han condicionat l’operatiu per les tasques d’extinció, en el qual han participat fins a 19 mitjans aeris -entre helicòpters i hidroavions- i uns 200 efectius terrestres. En un primer moment, segons les condicions meteorològiques de dijous a la tarda i el patró que seguia l’incendi per propagar-se, els bombers van xifrar el potencial que podria quedar arrasat en 1.080 hectàrees, divendres es va rebaixar a 500 i, finalment, han estat de 109,32 hectàrees la superfície afectada.

Ricard Expósito, sotsinspector cap de guàrdia dels Bombers, ha explicat que un cop fet el mapa de potencial de l’incendi de Tivenys, es va treballar per esbrinar quina part del foc pot cremar més superfície per delimitar tot el perímetre mitjançant diverses maniobres. A Tivenys, “la dificultat és que no hi havia accés terrestre”, i que el personal havia de ser helitransportat i combinant eines manuals de terra que complementaven les descàrregues dels mitjans aeris. Així, finalment es va poder estabilitzar l’incendi i donar-lo per controlat amb una superfície afectada de 109,39 hectàrees i no les 1.080 de risc inicial.

FER UN COMENTARI