Èxit de públic a la Fira de Titelles de Lleida

Unes 40.000 persones han gaudit aquests tres dies dels diferents espectacles de titelles

0
320

La Fira de Titelles de Lleida ha tancat aquest vespre la 29a edició amb un balanç molt positiu, tant pel que fa a l’afluència de públic en els espectacles gratuïts de carrer, com en els de sala, alguns dels quals havien exhaurit les localitats una setmana abans de començar la fira.

Més de 40.000 persones han gaudit dels diferents espectacles de titelles que s’han programat durant el cap de setmana, un nou èxit de xifres que demostra, un any més, el bon estat de la Fira.

En el moment de fer una valoració del certamen, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha afirmat que la Fira de Titelles ja s’ha convertit en una activitat cultural indispensable per la ciutat.

Al llarg d’aquests tres dies, han passat per la Fira de Titelles 26 companyies d’arreu del món i més de 300 professionals. Carrers, places i teatres de Lleida s’han omplert a arrebossar per gaudir dels espectacles de la Fira. Aquest any, la utilització de nous espais com La Saleta o el Teatre de La Llotja confirmen el bon estat de salut de la Fira, que creix any rere any.

Malgrat que la Fira encarà realitzarà demà, dilluns, una darrera actuació, a càrrec de la companyia italiana Di Filippo Marionette, a la planta de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova, perquè els infants ingressats a la planta de pediatria puguin gaudir de l’art dels titelles de ben a prop, aquesta nit s’ha abaixat el teló de forma oficial amb el lliurament dels Premis Drac d’Or. Amb aquests premis, els organitzadors volen impulsar i divulgar els millors treballs dels creadors i de les companyies participants en la Fira.

La gala ha estat presentada pel grup lleidatà Pastorets Rock.

El gran triomfador de la nit ha estat Javier Aranda, amb ‘Vida’, que s’ha endut tres premis: el Premi Julieta Agustí al millor espectacle, el de les Autonomies i el dels Festivals Internacionals.

La companyia Ortiga, amb el seu muntatge ‘Kumulunimbus’, també ha estat guardonada per partida doble amb els premis al Millor Espectacle de Carrer i al de la Millor Dramatúrgia.

El jurat infantil ha atorgat el seu premi a ‘Laika’, de Xirriquiteula Teatre, que també ha estat distingida amb el premi a la Millor Escenografia

El premi a la Proposta més Innovadora ha estat per la companyia Onírica Mecànica, que amb ‘Alicia y las ciudades invisibles’ va ser l’encarregada d’inaugurar la Fira.

Els premis a la Millor Interpretació i a l’Espectacle Infantil han estat per la Cia Brunette Bross i per Le Clan des Souges, respectivament.

L’acte de lliurament dels premis Drac d’Or també s’ha aprofitat per reconèixer la trajectòria del titellaire Eugenio Navarro.

Pel que fa al vessant professional, l’Espai PRO ha continuat establint aquest punt d’intercanvi entre professionals esdevenint un espai per a la contractació dels espectacles que s’han programat a la Fira de Titelles de Lleida. La valoració també és molt positiva, amb un gran èxit de l’Speed Meeting i de la figura de la Facilitadora PRO, Margarita Troguet.

FER UN COMENTARI