Estabilitzat l’incendi de vegetació a Teià

0
891

 

Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 13.07 hores, l’avís d’un foc de vegetació al municipi de Teià (Maresme). L’incendi ha afectat el fons del barranc del Cau de la Guineu, al Torrent d’Aroles, una zona amb sotabosc dens.

Hi han treballat 10 mitjans aeris (4 avionetes, 4 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament) i 30 dotacions terrestres. També hi han col·laborat 6 vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme.
La zona té un potencial de 25 hectàrees i s’estima que ha cremat unes 11 hectàrees, segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals). Es tracta del fons d’un barranc amb dificultats per treballar-hi, amb un sotabosc molt dens, matollar i pins pinyoners. Les darreres dades meteorològiques a la zona són de vent  de 19 Km/h i humitat relativa del 68%.
Segons els Mossos d’Esquadra no hi hagut l’ordre de desallotjament de la població. Com a mesura preventiva s’ha recomanat el confinament preventiu de la zona més propera a l’incendi. Malgrat això, hi ha hagut persones que voluntàriament han deixat casa seva. Dues unitats de la Creu Roja han estat activades per atendre a les 25 persones que s’han autoevacuat de la urbanització les Delícies de Teià. L’Ajuntament de Teià ha habilitat el poliesportiu municipal per acollir els evacuats. D’altra banda, Protecció Civil ha informat a la població de la zona de l’incendi a través de l’APP d’alertes de la Generalitat, i també de forma específica als responsables de les activitats de joventut que es troben a prop.
Pel que fa a la situació viària, el Servei Català de Trànsit ha informat del tall de la carretera BP 5002 a Alella entre els quilòmetres 4 i 5,5. S’han rebut 401 trucades al 112. Protecció Civil ha activat el Pla d’Actuació Muncipal (PAM) en emergència. Poc abans de les sis, ja s’ha reobert la circulació a la carretera BP-5002 a Alella en els dos sentits de la marxa.

 

 

 

FER UN COMENTARI