Esplèndida cercavila dels Armats de la Sang a Reus

L'acte rep el nom de Milites Romanorum

0
2048
Wifi_Penedès_728x90

Els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist han efectuat una extraordinària cercavila pels carrers i places del nucli antic de Reus aquest dissabte 1 d’abril.

La celebració ha començat a les 18.00 h i una multitud de gent ha volgut presenciar l’esdeveniment. En finalitzar la cercavila s’ha fet una gran exhibició a la plaça de La Llibertat. Aquest inusual acte, que té lloc fora dels dies en què es porten a terme les activitats habituals de Quaresma i de Setmana Santa, rep el nom de Milites Romanorum, del llatí “Soldats Romans”; així el van decidir anomenar els Armats de la Sang. A més, aquesta ha estat la segona vegada que es realitza en la tri centenària història de la Cohort Romana.

El primer es va realitzar l’any 2009 amb motiu del IV Congrés Català de Confraries de Setmana Santa a Reus i es va celebrar a la plaça del Mercadal. Aquesta segona edició del Milites Romanorum té dues connotacions importants pel motiu pel qual es realitza: una, la capitalitat de la Cultura Catalana de Reus 2017 aportant un acte més a la programació prevista de tot l’any; i segona, l’agraïment a la ciutadania en general pel massiu suport en la campanya de micro mecenatge #50éspossible per aconseguir les vint uniformitats romanes que faltaven per assolir la xifra històrica de les 50 unitats. Així doncs, pels voltants de les 19.00 h han arribat els 50 components amb els 50 vestits nous a la plaça de La Llibertat, on s’ha vist la totalitat de les maniobres i “Cadenes” que executen a la Solemne Processó del Sant Enterrament el Divendres Sant a la nit en honor a la ciutat de Reus.

FER UN COMENTARI