Es millora la pintura de la zona de vianants a l’Avinguda Carles Buïgas i al carrer Josep Carnet

Amb l’inici de la temporada turística s’ha millorat la senyalització horitzontal a aquestes zones de pas exclusiu

0
259
FarmaciaBanyeres_728x90

L’Ajuntament de Salou ha dut a terme uns treballs de millora de la senyalització horitzontal a dos carrers d’ús exclusiu per a vianants amb la finalitat de quedi evident que els vehicles –en cas de càrrega i descàrrega o de pas per accés als aparcaments veïnals- estan circulant per un lloc destinat a les persones. Així, els dos indrets on s’ha actuat per part dels serveis tècnics municipals són, d’una banda, l’Avinguda Carles Buigas on s’han repintat els cercles de terra en color groc en el marc del seguiment per segon any de la prova pilot en el tram que va des de la rotonda del carrer Murillo i fins al carrer Saragossa i que utilitza elements reciclats i el color groc (indicatiu d’un espai provisional) com a línia bàsica de treball.

La regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, assenyalava que els propers dies també s’hi instal·laran unes jardineres realitzades amb bidons, seguint la línia de material reutilitzat utilitzat al llarg de la prova pilot. També s’han instal·lat noves senyalitzacions de les zones de pas per a vianants, per a cotxes i per a zones de càrrega i descàrrega. “ L’estiu de l’any passat es va posar en marxa aquest canvi per tal de potenciar l’espai per a vianants a una de les zones més turístiques i concorregudes del municipi on només un 30% de l’espai era pels nombrosos vianants i seguim decidits a iniciar un canvi que serà definitiu”. Enguany, a més, també s’han donat permisos per a la instal·lació de terrasses de bars i restaurants a la zona de pas per tal de generar vida a l’entorn del carrer.

Cal recordar que aquest procés de canvi va néixer de la participació ciutadana, ja que es va engegar un procés participatiu amb la implicació dels habitants de l’àmbit, del sector de la restauració, del comerç o l’allotjament turístic de la zona per arribar a una reforma integral i transversal i que va comptar amb la participació d’una norantena de persones.

L’altre carrer on s’ha actuat i que també està dedicat al pas per a vianants des del 2016 tot unint la plaça Europa amb la zona del passeig Jaume I, és el carrer Josep Carner. En aquest també s’ha millorat la senyalització que adverteix que es tracta d’una zona de pas de persones i s’ha pintat cercles en color groc i blau al inici del carrer i a la cruïlla amb el c/ Major.

El cost total d’aquests treballs a tot l’àmbit ha superat els 23.000 euros.

FER UN COMENTARI