Es destinen 4 milions d’euros per a la futura estació de tren de l’Hospitalet de l’Infant

L'alcalde ha visitat aquest passat divendres les obres de la nova estació de tren

0
708
Wifi_Penedès_728x90

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, acompanyat de diversos regidors i de tècnics municipals d’Urbanisme, ha visitat aquest divendres 31 de març les obres de la nova estació de tren de l’Hospitalet de l’Infant, junt amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; Rafa Luna, assessor del subdelegat; i dos tècnics d’Adif.

Tal com han pogut comprovar, les actuacions que s’estan duent a terme actualment són les relatives a la cimentació i el muntatge de l’estructura metàl·lica de l’edifici de viatgers; i a l’execució dels murs i el rebliment de les andanes.

Segons fonts d’Adif, la data prevista de finalització de les obres, que tenen un pressupost de gairebé 4 milions d’euros, és el 30 de març de 2018. En aquesta data hauria d’estar, doncs, enllestit aquest edifici d’una sola planta, amb una superfície total construïda de 680 metres quadrats, aproximadament.

Pel que fa a les característiques de l’edifici, les mateixes fonts han informat que tindrà una volumetria prismàtica: s’elevarà la coberta en la zona de vestíbul, de manera que aquest espai tindrà més entitat i més il·luminació natural, ja que s’il·luminarà des dels laterals d’aquesta “llanterna”. L’estació s’organitzarà en tres bandes: la central constituirà el vestíbul i abastarà tota la longitud de l’edifici, connectant l’accés per a vianants del carrer amb l’andana; i en les dues bandes laterals es distribuiran tant els serveis d’atenció al viatger (cafeteria, venda de bitllets, etc.) com les estances per a ús de personal i quartets d’instal·lacions. L’edifici tindrà dos accessos principals, un des de l’exterior i un altre des de l’andana.

La urbanització constarà d’un vial d’accés, de manera que els vehicles que accedeixin a l’estació passaran per davant de l’edifici principal. Al costat de l’edifici hi haurà parada de taxis, d’autobusos, de vehicles d’emergència i de càrrega i descàrrega. L’estació també disposarà de places per la pujada i baixada de viatgers (no hi haurà places lliures per a l’estacionament permanent). A l’interior de l’anell hi haurà places d’aparcament per a motocicletes i bicicletes. Per a l’accés de vianants hi haurà una vorera de 5 m d’amplada; i en la zona oest de l’estació, s’hi trobarà l’aparcament de pagament amb capacitat per a 54 vehicles.

S’hi preveuen dues andanes, i sobre aquestes s’instal·larà una marquesina per protegir els viatgers de les inclemències del temps. La connexió entre andanes es realitzarà a través d’un pas inferior sota les vies. L’accés al pas inferior es farà mitjançant escales i ascensors.

Durant la visita d’obres, l’alcalde, Alfons Garcia, ha expressat el seu desig que es compleixi el termini de finalització de les obres previst, perquè “els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposin d’uns serveis i equipaments ferroviaris dignes i dimensionats a les necessitats reals tant de mobilitat com de projecció exterior del municipi”.

FER UN COMENTARI