ERC presenta esmenes als pressupostos de l’Estat a l’espera de la moció de censura

Els republicans no tenen gaires esperances de ser escoltats pel Partit Popular

0
244

Fins a 552 milions d’euros, aquest és l’import que demanen el total del més d’un centenar d’esmenes que ha presentat Esquerra Republicana als pressupostos generals de l’Estat, en el seu tràmit al Senat. Aquestes esmenes estan pendents, com tot el pressupost, del debat de la moció de censura que aquest divendres arriba al Congrés a mans del PSOE. Entre les propostes hi ha la d’invertir en l’amfiteatre romà, posar les pantalles acústiques promeses a l’A-7 al seu pas per Tarragona, habilitar un carril bici entre Vila-seca i Bonavista, així com una nombrosa quantitat —més de la meitat del total— d’esmenes que fan referència a les infraestructures del territori, especialment l’aeroport de Reus, el corredor mediterrani, l’A-7, l’A-27, l’N-340 i l’AP-7.

Moltes de les esmenes provenen de propostes que els han fet arribar els càrrecs del seu propi partit als diferents municipis així com alcaldes d’altres formacions polítiques com el PDECat o el PSC. De la mateixa manera que l’any passat, però, la senadora Laura Castel ha explicat que “no tenim gaires esperances que prosperi res” i ha assegurat que “l’any passat creiem que ni se les van mirar”. Així de contundent s’ha mostrat, i és que al Senat el Partit Popular no necessita sumar suports per aprovar-los per l’aritmètica dels grups. Tot i així, esperen que els senadors de Ciutadans i de Podem de la demarcació els donin suport: “No hi ha cap tema específicament polític, si voten en contra aniran en contra del territori”, ha assegurat el senador Josep Rufà.

“Seguir esgarrapant per fer República”

Els actuals càrrecs a Madrid d’Esquerra Republicana ho són gràcies a una campanya en què asseguraven que en divuit mesos marxarien de les cambres espanyoles, un cop assolida la independència. Laura Castel però ha reconegut que el context “ara és diferent” i que “el que toca és seguir esgarrapant de l’Estat”. “Fer efectiva la República és presentar esmenes, és la resiliència de fer República real”, ha afirmat.

FER UN COMENTARI