ERC, PEdCAT, CUP i UpA presenten una moció en rebuig a la judicialització de la política

Els diferents grups municipals demanen rebutjar l'escalada repressiva d'aquests darrers mesos i exigeixen l'excarceració immediata dels "Jordis" i dels consellers i conselleres

0
330
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Els grups municipals d’ERC, PEdCAT, CUP i UpA presenten una moció conjunta en rebuig a la judicialització de la política per part de l’estat espanyol que es presentarà a debat en el plenari d’aquest divendres 17 de novembre.

La portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, ha definit com a “fet insòlit” la judicialització de la política: “ens hem de remuntar a un moment molt fosc a la història de l’estat espanyol que és el franquisme, per trobar una situació similar a la que estem veient”. Els representants dels grups municipals consideren que és una moció important perquè creuen estar a les portes d’un eixamplament d’aquesta onada repressiva.

La moció que presenten demana rebutjar l’escalada repressiva d’aquests darrers mesos i exigir l’excarceració immediata del “Jordis” i dels consellers i conselleres, ja que defensen que han actuat sempre de manera pacífica i democràtica. Durant la presentació Laia Estrada  ha volgut esclarir que aquest fet s’agreuja perquè al mateix temps “els corruptes de l’estat espanyol estan tranquil·lament i plàcidament a les seves cases”. Els grups municipals també han expressat el seu suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya per la pèrdua de les seves competències.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Pau Ricomà, ha dit que “ens trobem davant d’un claríssim cas d’intromissió del poder executiu amb el poder judicial” i ho ha definit com “una corrupció de la democràcia”. Per la seva banda la consellera municipal del Partit Democràtic PDeCAT, Cristina Guzmán, ha dit que “és evident que l’existència de presos polítics a la Unió Europea no hi ha de tindre cap mena de cabuda i a hores d’ara hi té”. La consellera ha prestat el fet com a un problema: “l’existència d’aquests presos vulnera la Declaració Universal dels Drets Humans”.

El portaveu del grup municipal d’Units, Josep Maria Prats, no ha estat present però els altres representants dels diferents grups municipals han assegurat que dóna suport a la moció.

FER UN COMENTARI