ERC-MES portarà al Ple una bateria de mesures contra la brutícia i els abocadors il·legals

Els republicans reclamen un ferm compromís de ciutat per revertir la imatge de "ciutat abandonada"

0
342
DiverNadal Cunit 2018 728×90

ERC-MES defensa que la ciutat necessitat un pla de shock immediat per aturar i revertir la degradació que s’està patint. Per això els republicans han preparat una moció al proper Consell Plenari que reclama, entre altres coses, supervisar el compliment dels contractes de neteja de la ciutat, endreçar els punts més deteriorats i concorreguts i incrementar els agents cívics i policials destinats a controlar i sancionar l’incivisme, així com fer campanyes d’informació i prevenció. En paraules de Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES, “fa dos anys Ballesteros va dir que eliminaria les paneroles i ara tenim un problema amb les rates, així que calen solucions immediates”.

Davant d’aquesta situació, segons el portaveu republicà, el primer que cal és reconèixer aquesta realitat, no negar-la: “trepitjar la ciutat i parlar amb els veïns serveix per adonar-se que, efectivament, Tarragona està bruta”. Per aquesta raó, el líder d’Esquerra exigeix que “el govern compleixi els compromisos adquirits” i proposa “treballar tots a una per plantar cara a l’incivisme i capgirar aquesta lamentable situació que no ens mereixem com a ciutat”.

En una línia similar, ERC-MES plantejarà una altra moció per eradicar els nombrosos abocadors il·legals que proliferen a Tarragona, especialment als barris. La moció arriba després de la problemàtica d’aquest estiu, en la qual ERC i les entitats veïnals van tenir un enfrontament dialèctic amb el PSC quan es va qüestionar l’existència dels abocadors de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar. En paraules de Ricomà, “reivindicarem que es compleixin tots els acords que al seu dia vam assumir com Ajuntament”. Atès que bona part dels acords originals van ser proposats pel grup de twitaires #TgnTT, el grup municipal-republicà oferirà a la resta de grups de l’oposició la possibilitat de defensar conjuntament la moció.

Dues propostes que guarden relació amb una tercera moció que presentaran els republicans, que reclama un estudi per combatre la inundacions de la Part Baixa. “Aquestes inundacions impliquen que es desbordin les clavegueres i això genera problemes de salubritat, olors, plagues i molèsties”, de manera que “cal recuperar la dignitat de la Barri del Port en tots els fronts, també en aquest”, assenyala el líder dERC-MES.

FER UN COMENTARI