ERC exigeix a Àngel Ros la difusió de les bonificacions a la taxa de la brossa per l’ús habitual de les deixalleries

Des del grup republicà afirmen que molts ciutadans desconeixen la bonificació a la qual opten si s’acredita l’ús de la deixalleria per a determinats residus

0
1485
Karting Comarruga 728×90

 

El grup municipal d’ERC-Avancem ha presentat una Proposta de Resolució (PR) en la qual reclama a l’equip de Govern de la Paeria que difongui les bonificacions existents a les ordenances fiscals. Aquestes beneficien a la ciutadania amb un descompte de deu euros en la taxa de la brossa, si es demostra l’ús de la deixalleria per determinats residus. Els republicans consideren que aquesta informació és desconeguda per la majoria de la ciutadania, i demanen a Ros que endegui una campanya de difusió.

El portaveu de l’agrupació, Josep Maria Baiget, explica que aquestes bonificacions són desconegudes per la majoria de la ciutadania i pels mateixos treballadors de les deixalleries i n’exigeix a Ros la seva difusió. El regidor declara que han enregistrat una proposta que debatran en la propera Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat per tal d’iniciar “una campanya de difusió d’aquestes bonificacions, ja sigui mitjançant l’elaboració d’un fulletó que s’entregui a les persones usuàries de les diferents deixalleries, com també a través de Lleida TV, la revista Paeria i els altres mitjans locals d’informació”.

Segons Baiget, aquest tipus de bonificacions tenen un impacte positiu en l’economia dels usuaris de les deixalleries i serveixen per fomentar el reciclatge. En aquesta línia, el portaveu considera que deu euros de descompte en la taxa de la brossa és una xifra prou important com per motivar a la gent a usar amb més freqüència les deixalleries. Finalment, Baiget remarca que aquestes deduccions també redueix “l’abocament de runa, electrodomèstics i altres materials dins i fora dels contenidors habituals de rebuig”.

FER UN COMENTARI